Презентація. Магнітні властивості речовини. Феромагнетики.

Про матеріал
Презентація учня з теми "Магнітні властивості речовини. Феромагнетики" для 11 класу або для 9 класу за новою програмою, є доповненням до презентації учителя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Феромагнетики. Презентацію підготував: Учень 11 класу. Шпак Тарас

Номер слайду 2

Феромагнетиками називають тверді тіла, які можуть мати спонтанну намагніченість, тобто намагнічені вже у відсутності магнітного поля. У цьому відношенні вони аналогічні сегнетоелектрикам. Перехідні метали: залізо, кобальт, нікель та їх сплави. Феромагнетики

Номер слайду 3

Феромагнетики звичайно виділяють в окремий клас речовин із ряду причин:їхня магнітна проникність  ; складним чином залежить від магнітної індукції поля, яке намагнічує;феромагнітні властивості виявляються не в окремих атомах, а в кристалах у цілому;за деякої певної для даного феромагнетика температури феромагнітні властивості його зникають;при не дуже високих температурах феромагнетики характеризуються спонтанною намагніченістю, яка сильно змінюється під впливом зовнішніх дій; феромагнетики сильно втягуються в область сильнішого магнітного поля.

Номер слайду 4

Феромагнетики. Значно посилюють зовнішнє магнітне поле, намагнічуються. Магнітна проникність залежить від величини зовнішнього магнітного поля. При нагріванні до деякої температури (точка Кюрі) втрачають феромагнітні властивості (розмагнічуються).

Номер слайду 5

 Для кожного феромагнетика існує певна Тк, яка називається температурою Кюрі, при переході через яку у речовині феромагнетика відбувається фазовий перехід. Нижче точки Кюрі магнетик зберігає феромагнітні властивості, вище цієї точки стає парамагнетиком.

Номер слайду 6

Застосування магнітних матеріалів

Номер слайду 7

Застосування магнітних полів. Електромагнітні сепаратори використовуються для відділення залізних частинок від зерна (очищення зерна).

Номер слайду 8

Застосування магнітних полів. Електромагніти використовують поїзди на магнітній подушці (магнітоплани, маглеви). Такий поїзд не торкається опори, висить над нею, тому уникає тертя.

Номер слайду 9

Застосування магнітних полів. Феромагнітні речовини часто використовують в постійних магнітах та осердях електромагнітів.

Номер слайду 10

Застосування магнітних полів. Численні дослідження, проведені в останні роки, показали можливість ефективного застосування магнітної обробки водних систем - технічної і природної води, розчинів і суспензій. При магнітній обробці водних систем відбувається:• прискорення коагуляції - злипання завислих у воді твердих часток;• утворення і посилення адсорбції;• утворення кристалів солей при випаровуванні не на стінках посудини, а в об'ємі;• прискорення розчинення твердих тіл,• зміна змочуваності твердих поверхонь;• зміна концентрації розчинених газів. Оскільки вода є активним учасником всіх біологічних і переважної більшості технологічних процесів, зміна її властивостей під дією магнітного поля з успіхом використовують у харчовій технології, в медицині, хімії, біохімії, а також у сільському господарстві.

Номер слайду 11

Пристрої для намагнічування води. Магнітні фільтри від накипу

Номер слайду 12

Магнітний активатор. Універсальний магнітний активатор палива, газу, води.1. Знижує витрати палива автомобіля до 20%.2. Покращує динаміку автомобіля за рахунок більш повного згоряння палива.3. Очищає циліндри від вуглецево-шлакового нальоту, як результат - продовження моторесурсу двигуна.4. Знижує викид СО і СН у атмосферу.

pptx
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
6408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку