Презентація: Маклуха-Маклай

Про матеріал
Презентація: Маклуха-Маклай 6 клас Тема: Маклуха-Маклай. Його життя. Подорожі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Маклуха-Маклай

Номер слайду 2

Життя Маклуха-Маклая Микола Миколайович Миклухо-Маклай народився 17 липня 1846 в селі Язикове Боровицького повіту Новгородської губернії в родині залізничного інженера. Його прадідом був запорізький козак.

Номер слайду 3

Як говорив Миклухо-Маклай«Мої предки родом із України, і були козаками з Дніпра. Після анексії України Степан, один із членів родини, служив сотником (вище козацьке офіцерське звання) під командуванням генерала графа Румянцева і відзначився під час штурму турецької фортеці Очаків», – так писав учений про своє походження. А його батько народився в Стародубі тодішньої Чернігівської губернії.

Номер слайду 4

Цікавий факт. Микола побачив світ у невеликому селі Новгородської губернії. Його батько був інженером, мати, Катерина Семенівна, припадала дочкою відзначився у війні 1812 року полковника Беккера. У селі Рождественському батько Миколи, Микола Ілліч, починав свою інженерну діяльність. У 1855 році він з родиною був переведений до Санкт-Петербурга. Сім’я жила небагато, але завжди знаходились гроші на освіту дітей. Так, Микола ще в дитинстві оволодів німецькою і французькою мовами, почав непогано малювати

Номер слайду 5

Найпопулярніші малюнки Миклухи-Маклая

Номер слайду 6

Пра-пра-правнук Миклухо-Маклая побував в гостях у того ж племені папуасів. Майже 150 років тому пра-пра-правнук Миколи Миклухо-Маклая, який є повним тезкою свого знаменитого предка і навіть схожий на нього зовні, також здійснив поїздку в цю ж область Нової Гвінеї.44-річний Микола Миклухо-Маклай-молодший прибув до Нової Гвінеї 15 вересня 2017 роки щоб віддати честь свого предка і дізнатися той світ, в якому він побував.

Номер слайду 7

Людина з місяця На Санкт-Петербурзькому міжнародному культурному форумі 14 листопада 2019 року відбувся прем'єрний показ режисерської версії документального фільму «Людина з Місяця» тривалістю 90 хвилин, який не залишить Вас байдужими, тому що матеріал, відзнятий в Папуа-Новій Гвінеї, і сама історія є унікальними. Документальний фільм присвячений великому вченому-гуманісту, безстрашному мандрівникові, «Людині з Місяця», як називали його тубільці, - Миколі Миклухо-Маклаю. Унікальне подорож в Папуа-Нову Гвінею по слідах Миклухо-Маклая здійснює в XXI столітті його нащадок з Росії і повний тезка - Микола Миклухо-Маклай

pptx
Додав(-ла)
Harbin Dylan
Додано
29 листопада 2021
Переглядів
1212
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку