Презентація "Мамина весна"

Про матеріал
(слайд 2) Якось я спитала у весни: — Ти чому приходиш, поясни? — І весна мені сказала прямо: — Поспішаю я на Свято мами! Поспішають квіти проростати, Поспішають журавлі вертати, Поспішає сонечко теплішать, Поспішають дітки розумнішать. Ще сказала:— Ви помічали, може,- Кожна мама із весною схожа? — І відкрила таємницю Що весна із мамою — сестриці. (слайд 3) Наші мами дійсно схожі з весно. Вони ніжні, як перші пелюстки квіток, теплі наче промінчики сонечка, гарні немов сама весна, що дає життя усьому тваринному та рослинному світу після холодної зими. (слайд 4) До нас нарешті завітала Весна. Перший місяць весни, називається березень. Місяць березень приносить з собою перші весняні квіти, тепло сонечка, повертаються пташки які відлетіли до теплих країн на зиму. А також, Березень приносить перше свято весни, свято 8 березня. (слайд 5) Свято 8 Березня – це міжнародний жіночий день. Свято мами, бабусі та дівчат. У цей день татусі, брати, дідусі дарують квіти, привітання та теплі слова жінкам. Діти дарують подарунки які зробили самостійно своїм мамам та бабусям. (слайд 6) Чому Міжнародний жіночий день святкують саме 8 березня? Яка історія 8 березня? Раніше, жінки не мали права голосу, не могли вчитися, навіть працювати їм не дозволялося. Дівчаткам не дозволяли ходити до школу. Звичайно, їм це не подобалося та ображало. І тоді, жінки вийшли на площі своїх міст та пройшли маршем «порожніх каструль», вони голосно били у порожні каструлі. Це настільки всіх здивувало, що цю подію почали називати Жіночим днем. І саме 8 березня обрали жіночим днем, це свято нагадування, що жінки мають рівні права з чоловіками. (слайд 7) У сучасному світі свято 8 березня це день, коли жінок порівнюють з весною. У дні весняного пробудження й оновлення людство вшановує жінку. Всі жінки різні, але є у них і спільне. Спільне у жінках всієї планети це те, що вони Мами. Кожна людина, кожен народ має свої святині. До кожної святині належить насамперед любов до матері, до тієї жінки, яка дала нам життя, яка нас виплекала, виростила і виховала. У свято 8 березня, поцілуйте, обійміть маму та скажіть їй найтепліші слова, що є у вашому серці, зробіть їй подаруночок, намалюйте квітку, або ж її портрет, допомагайте мамам у хатній роботі та не засмучуйте, адже саме мама, та людина, що дала вам життя та турбується і буде турбуватися про вас усе своє життя. Матінко моя єдина, Ти для мене цілий світ! І хоч я мала дитина, Хоч мені лиш кілька літ, Та тебе, матусю мила, Я кохаю над життя І бажаю: будь щаслива, Наче квітка весняна!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Мамина весна»Освітній напрям «Дитина в соціумі»Підготувала: вихователь Пархоменко О. Ю.

Номер слайду 2

Якось я спитала у весни:— Ти чому приходиш, поясни? —І весна мені сказала прямо:— Поспішаю я на Свято мами!Поспішають квіти проростати,Поспішають журавлі вертати,Поспішає сонечко теплішать,Поспішають дітки розумнішать. Ще сказала:— Ви помічали, може,-Кожна мама із весною схожа? —І відкрила таємницю. Що весна із мамою — сестриці.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Матінко моя єдина,Ти для мене цілий світ!І хоч я мала дитина,Хоч мені лиш кілька літ,Та тебе, матусю мила,Я кохаю над життяІ бажаю: будь щаслива,Наче квітка весняна!

Номер слайду 10

Вітаємо зі святом 8 березня! Бажаємо миру та щастя кожній родиніДякую за увагу!

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку