Презентація "Мандрівка до Нової української школи"

Про матеріал
Батьківські збори - один із важливих чинників співробітництва батьків із закладом освіти. А перші збори батьків майбутніх першокласників, які проводять адміністрація закладу, - не тількіи знайомство зі школою та педпрацівниками, а й ще кроки до взаємодії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збори батьків майбутніх першокласників Піщанського ліцею Мандрівка до Нової української школи Директор Піщанського ліцею Сливка-Власова Світлана Іванівна

Номер слайду 2

Нова українська школа – це… - реформа середньої освіти.   Передбачає створення школи, де діти навчаються через діяльність, а основна увага спрямована на розвиток компетентностей, а не запам'ятовування фактів. - школа для життя у XXI столітті!

Номер слайду 3

Структура Піщанського ліцею Основна школа Старша школа Початкова школа ЗДО 4 групи – 85 дітей 6 класів – 124 учнів 6 класів – 136 учні 2 класи – 37 учні

Номер слайду 4

Початкова школа 4-А клас Садурська Людмила Василівна 4-Б клас Лятичевська Світлана Вікторівна

Номер слайду 5

Початкова школа 3 клас Зінченко Вікторія Петрівна 2 клас Волошенко Людмила Іванівна

Номер слайду 6

Початкова школа 1-Б клас Золотухіна Наталія Миколаївна 1-А клас Федоренко Валентина Миколаївнавна

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Навчальні предмети і курси: Українська мова Математика «Я досліджую світ» (інтегрований курс) Іноземна мова Мистецтво Фізична культура Технологія і дизайн Навчальні програми предметів або курсів створюють учителі на основі Стандарту початкової освіти

Номер слайду 10

Як тепер виглядають уроки? У першокласників немає оцінок, домашніх завдань. Вчитель більше не вимагає «залізної дисципліни», навпаки – дітей заохочують висловлювати свої думки. «Парти більше не стоять у три ряди. Інколи - колом, буквою «П», в групах. Проводяться презентації, використовуючі технічні засоби навчання. Прогулянки та уроки на свіжому повітрі. Реформа полягає у тому, щоб змінити фокус уваги від нагромадження фактів до розвитку вмінь. У першокласників скорочені уроки по 35 хвилин, інформація подається блоками. Навчання розпочинається з ранкової зустрічі.

Номер слайду 11

НОВЕ ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС у НУШ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

АНКЕТА «Чи готова дитина до навчання у 1 класі» Мені здається, що моя дитина: 1) буде гірше вчитися ніж інші діти; 2) буде кривдити інших дітей; 3) не впевнена, що вчителька буде розуміти мою дитину; 4) перші 4 роки навчання, це роки непосильного навантаження; 5) першокласники швидко навчаться читати і рахувати; 6) діти в 1 класі не здатні дружити; 7) хвилююся, як моя дитина буде без денного сну; 8) моя дитина губиться від спілкування з дорослими; 9) хвилююся, що однокласники її будуть дражнити; 10) часто питає, чи скоро підемо до школи.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

У книзі для дбайливих дорослих наведені підказки щодо того, як не допустити проблему, як допомогти, якщо вона вже виникла, а також пропонований аналіз найпоширеніших проблем, які можуть виникнути в дитини як у перші шкільні дні, так і пізніше.

Номер слайду 20

ел. пошта slivka-vlasova@ukr.net тел.050 228 72 58 Дякую за увагу!

ppt
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку