Презентація "Мандрівка океаном комп'ютерних знань"

Про матеріал

Презентація до уроку "Мандрівка океаном комп'ютерних знань" з інформатики для 2 класу. Тип уроку: урок повторення вивченого матеріалу. Мета уроку: повторити матеріал, вивчений у першому семестрі, коригувати знання учнів, розвивати пізнавальну активність, сприяти розвитку уваги, виховувати інтерес до інформатики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок повторення вивченого матеріалу 2 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Добрий день, в добрий час Рада діти, бачить вас Продзвенів уже дзвінок Починаємо урок

Номер слайду 4

Острів “Відпочинок” Острів “Ігровий” Острів “Мої враження”

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Чи можна заходити в клас без дозволу вчителя? Відстань від екрану до очей має бути 20 см. Чи можна торкатися кабелів? Ставити книги на клавіатуру. Чи можна працювати за комп’ютером без дозволу вчителя? Працювати за комп’ютером можна цілий урок. Торкатися екрана монітора. Чи можна жити без ПК? Чи потрібно вивчати інформатику в школі? Чи шкодить здоров’ю ПК? ПК розумніший за людину?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Назвати по черзі якомога більше слів, пов’язаних з інформатикою

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Що таке інформація? Для чого призначений комп’ютер? Для чого призначена клавіатура комп’ютера? Назвіть з яких блоків складається клавіатура. Для чого призначена клавіша Shift? Яка дія клавіші Tab? Для чого призначена клавіша пропуск? Для чого призначені клавіші керування курсором? Які бувають комп’ютери? З чого складається комп’ютер? Назвіть пристрої виведення інформації. На чому можна зберігати інформацію? Що таке вікно? Що таке робочий стіл? Як виключити комп’ютер? Що таке повідомлення? Які інформаційні процеси ви знаєте? Як людина сприймає повідомлення?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка Працювати перестали І тепер всі дружно встали. Будемо відпочивати, Нумо, вправу починати! Руки вгору, руки вниз І легесенько пригнись. Покрутились, повертілись, На хвилинку зупинились. Пострибали, пострибали, Раз – присіли, другий – встали. Всі за парти посідали.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Команди отримують завдання “Зрівноважити фігури”. Скарби отримає та команда, яка швидше виконає завдання

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Команди дають питання одна одній

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Учасники обох команд висловлюють свої враження від проведеного уроку і прикріплюють човники біля тих островів, зупинки на яких були найцікавішими для них

Номер слайду 21

ppt
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
1180
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку