Презентація "Матеріали для стяжки"

Про матеріал
Презентація "Матеріали для стяжки". Устрій підлоги. Сухі суміші для стяжки підлоги
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Матеріали для стяжки

Номер слайду 2

2 Устрій підлоги

Номер слайду 3

3 Матеріали для стяжки

Номер слайду 4

4 Сухі суміші для стяжки підлоги Це в більшості випадків піщано-цементний (рідше - гіпсовий) шар, який є основою для остаточного підлогового покриття. Робиться стяжка, як правило, для вирівнювання поверхні. Також стяжку заливають, щоб зробити поверхню жорсткою, щоб підняти рівень підлоги або вирівняти в різних приміщеннях, а також для укриття комунікацій водопостачання та електропроводки. Вона може бути остаточним покриттям підлоги, якщо, наприклад, вона робиться в гаражі або в підвалі, але зазвичай вона служить для настилу остаточного, фінішного покриття (плитки, ковролін, ламінат і т.д.)

Номер слайду 5

51. Напівсуха стяжка. Напівсуха стяжка. Досить популярний останнім часом спосіб устрою стяжки. Головним достоїнством даного способу перед іншими - це швидкість укладання, невисока ціна і простий чистий процес. На ринку пропонується для напівсухої стяжки 2 варіанти сумішей: армовані суміші - для механізованого укладання і подачі, а також для ручного устрою. Ці фіброармовані сухі суміші також підійдуть і для звичайного, старого способу укладання мокрою цементно-піщаною стяжкою. Основним плюсом цих матеріалів є можливість повністю виключити використання сталевого армуючої сітки, тому що необхідну кількість арматури міститься вже в мішку!

Номер слайду 6

62. Наливна підлога. Це порівняно новий, що набирає свою популярність, спосіб вирівнювання підлоги при необхідності заливки шару невеликої товщини. Тут використовується розчин, який самовирівнюється на основі сухої суміші, яка після замішування сама розтікається по поверхні підлоги і рівномірно заповнює всю площу.

Номер слайду 7

73. Теплоізоляційна та звукоізоляційна стяжкаІнноваційний матеріал, що дозволяє при заливці стяжки обійтися без укладання шару шумо- і теплоізоляції.

Номер слайду 8

84. Комбінована стяжка. Часто будівельники, які не мають бажання або можливості вивести чорнову стяжку за рівнем, використовують комбінацію цементно-піщаної стяжки і наливної підлоги. Застосовується цей спосіб зазвичай для нанесення великого шару стяжки, щоб отримати ідеально рівну підлогу.

Номер слайду 9

9 Добавки для бетону при заливці підлоги та стяжки

Номер слайду 10

10 Добавки для бетону при заливці підлоги та стяжки. Добавки в бетон (присадки, премікси) на сьогоднішній день займають досить велику і самостійну галузь будівельної хімії і затребуваність цих матеріалів з кожним днем ​​зростає. Бетон - дуже міцний матеріал штучного походження, широко використовується в будівництві для побудови різних конструкцій, будь то наземний, підземний або підводне споруда. Так як до всіх конструкцій пред'являються особливі вимоги з безпеки, то в кожному окремому випадку необхідно домогтися того, щоб споруди з бетону були стійкими до руйнувань і впливів як води, так і різних агресивних середовищ.

Номер слайду 11

11 Добавки для бетону при заливці підлоги та стяжки. Щоб поліпшити його властивості та фізико-технічні показники під якісь конкретні завдання, при приготуванні розчину використовують різні присадки і добавки в бетон. Вони не тільки покращують властивості цементних розчинів, а й спрощують або здешевлюють технологічний процес приготування, а також дозволяють транспортувати товарний бетон на далекі відстані без зниження марочної міцності. Взяти наприклад бетонування при від’ємних температурах. Так як в розчині міститься вода, то роботи з бетонування в зимовий час значно ускладнюється. Завдяки добавкам, які можуть бути використані взимку для зниження точки замерзання води при приготуванні бетону або будівельного розчину на цементній основі, дана проблема усувається досить легко.

Номер слайду 12

12 Добавки для бетону при заливці підлоги та стяжки. Також існують види добавок, які можуть прискорити або навпаки уповільнити схоплювання розчину, що може допомогти при роботі на великих будівельних майданчиках.

Номер слайду 13

13 Добавки для бетону при заливці підлоги та стяжки. Окремо хочеться виділити групу армуючих добавок - фібри і фіброволокна. Це матеріали, що виготовляються з різних матеріалів у вигляді волокон певної довжини, як правило від 3 до 60 мм, що дозволяють в деяких випадках (бетонні підлоги, цементно-піщані стяжки, майданчики, вимощення, виливки і т.д.) повністю відмовитися від використання арматури в бетоні. В інших випадках крім значного підвищення ударної міцності бетону і міцності на вигин, фіброволокна ще й беруть на себе основні ризики при транспортуванні готових виробів, в зв'язку з чим фібра широко використовується при виробництві пористих бетонів. Дані добавки армують всю матрицю, не дозволяючи з'являтися усадочним мікротріщин.

Номер слайду 14

14 Класифікація добавок до бетонів та розчинів. Модифікатори можна групувати за основним ефекту дії: Комплексні і пластіфікуючі добавки, коригуючі основні властивості бетонних сумішей (зменшення водовідділення, збільшення рухливості, запобігання розшарування суміші) Прискорюють або сповільнюють застигання бетонного розчину Збільшують щільність і водонепроникність бетону (гідроізоляційні добавки)Повітрядодаючі і піноутворюючі-Добавки, що надають спеціальні властивості (антикорозійні, гідрофобізуючі добавки) Армуючі (сталева, поліпропіленова, скловолокняна і базальтова фібра).

Номер слайду 15

15 Класифікація добавок до бетонів та розчинів. Для того, щоб досягти одночасно кілька цілей (наприклад коли стоїть завдання прискорити набір міцності і збільшити рухливість суміші) застосовують комплексні добавки, які включають в себе декілька компонентів. На даний момент існують величезна кількість різних комплексних добавок, які дозволяють поліпшити фізико-технологічні показники бетону.

Номер слайду 16

16 Рельс-форми та маяки для підлоги. Рейки-форми використовуються для бетонування підлоги. Ними замінюються сталеві і дерев'яні опалубки, раніше звичні для цих робіт. Саме такий прийом дозволяє підсилити підлогу (рейки-форми залишаються всередині), полегшити роботу і скоротити її обсяги. Направляючі рельс-форми - це дуже проста система. Її елементи - перфорований металевий трикутний в перетині профіль, який має поліетиленову вставку (для гарного ковзання віброрейки), регулювальні гвинти та пластини жорсткості. Гвинти дозволяють встановлювати напрямні точно на потрібну висоту. У підсумку виходить ідеальна основа для заливки бетону, причому рейок-форми також виконують роль маякового напрямних, по яких йдуть поверхневі вібратори.

Номер слайду 17

17 Рельс-форми та маяки для підлоги. Зручність цієї технології полягає в тому, що смуги тепер можуть заливатися по черзі, одна за одною. Робота йде легше і швидше, економиться матеріал - а результат відрізняється якістю і міцністю. Крім того, для такої поверхні знадобиться набагато менше фінішних робіт, і будуть вони куди простіше. Пол, залитий за допомогою напрямних рейок-форм, буде відповідати всім технічним вимогам і являти собою рівну міцну поверхню.

Номер слайду 18

18 У чому переваги Рельс-форм1 - Коли знімається опалубка, зона шва часто виявляється дефектною. У випадку з рейок-формами, знімати нічого не потрібно, і шов залишається ідеальним. 2 - Шов має високу міцність, не схильний до пошкоджень навіть після довгої і жорсткої експлуатації. 3 - Опалубка вимагає часу і зусиль для обслуговування і, врешті-решт, зняття її за підсумками робіт. При використанні рейок-форм цей час звільняється для інших робіт, а це вже серйозний плюс. 4 - Стає простіше формувати висотні позначки, коли маяки встановлюються під нівелір. 5 - Дана технологія задовольняє навіть підвищені вимоги з приводу площинності. 6 - Не є проблемою поперечний ухил. Якщо він потрібен, його можна забезпечити швидко і легко. 7- Якщо до використання рейок-форм додати хорошу, докладну віброобробка самої бетонної суміші - як глибинну, так і поверхневу - підлогу в результаті буде покладений якісно, ​​а роботи виконуватися швидко.

Номер слайду 19

19 Фінішне покриття для стяжки підлоги Також не можна забувати про матеріали, які необхідно застосовувати для поліпшення якостей бетонного покриття після заливки стяжки або влаштування бетонної підлоги. Це різні просочення для бетонних підлог і стяжок, фарби, лаки і емалі для підлоги, а також топпінги і силери. Вони забезпечують високу зносостійкість і довговічність бетонних покриттів.

Номер слайду 20

20 Фінішне покриття для стяжки підлоги Виробництво "Albeka", Естонія, матеріал без шкідливих парів і запаху для зміцнення бетонних підлог і захисту залізобетонних конструкцій від агресивних впливів. Просочення Granit-28 проникає в бетон або інші мінеральні поверхні (штукатурка, гіпс, вапняк і т.д), утворюючи силікат кальцію. Заповнює мікротріщини і робить водостійкою цементну матрицю. Granit-28 витісняє на поверхню бетону масла, хлориди, продукти корозії арматури, протоки органічних речовин. Granit-28 надає водостійкість бетону, підвищує міцність на стиск і вигин, ущільнює, підвищує морозостійкість. Так як просочення Graniit-28 витісняє сторонні матеріали з бетону, то відбувається ефект очищення і реставрування поверхні. Поверхня набуває первісний вигляд.

Номер слайду 21

21 Фінішне покриття для стяжки підлоги Просочення, нанесене на поверхню, витягує воду з бетону. На відміну від вакуумної технології, відбувається не тільки видалення води, а й збагачення поверхневого шару кальцієм - силікат гідратом, в подальшому - (C-S-H). Кількість C-S-H визначає міцність і інші параметри бетону. В результаті чого верхній шар бетону товщиною 4-8 мм досягає міцності 70-80 MПа. Утворений C-S-H гель збільшується в об'ємі, в результаті чого мікропори заповнюються високоміцним C-S-H гелем. Відбувається ін'єктування пористої бетонної матриці на мікрорівні. Кожне волокно набуває треьохшарову циліндричну структуру: поліпропіленовий сердечник, шар, насичений C-S-H і зовнішній шар, що представляє собою гідратовану цементну пасту. Таку систему можна назвати мікрокомпозитною.

Номер слайду 22

22 Силер монопол Просочення Monopol (мембраноутворювач) – це розчин прозорого акрилового лаку, який після нанесення ущільнює поверхню бетону і утворює тонку, міцну плівку, яка ефективно захищає свіжий бетон від втрати вологи

Номер слайду 23

Дякую за увагу

pptx
Додав(-ла)
Орел Наталя
Додано
2 червня 2020
Переглядів
1620
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку