Презентація "Металічні та неметалічні елементи. Метали й неметали"

Про матеріал
Презентація "Металічні та неметалічні елементи. Метали й неметали" містить додатковий матеріал який стане в нагоді при дистанційному навчанні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 клас Тема: Металічні та неметалічні елементи. Метали й неметали.

Номер слайду 2

1. Хімічна формула — це умовний запис складу... . 2. Індекс — це число, яке показує... . 3. Коефіцієнт — це число перед... . 4. Коефіцієнт вказує на кількість... . 5. Атом — це найменша електронейтральна... . 6. Проста речовина — це речовина, яка складається... . 7. Складна речовина — це речовина, яка складається... . 8. Молекула — це найменша частинка... . «Незакінчені речення»

Номер слайду 3

Чому поділ простих речовин на метали і неметали є умовним? Чому поділ хімічних елементів на металічні і неметалічні є недосконалим? Проблемні питання:

Номер слайду 4

неметали Посилення металічних властивостей Посилення неметалічних властивостей Метали утворені металічними елементами, а неметали ─ неметалічними елементами.

Номер слайду 5

Прості речовини складаються з атомів металічних елементів Прості речовини складаються з атомів неметалічних елементів тверді(крім Hg) мають металічний блиск електропровідні теплопровідні пластичні тверді, рідкі,газоподібні не мають металічного блиску(крім С,І2) не електропровідні (С) не теплопровідні не пластичні Фізичні властивості Точно відрізнити метал від неметалу можна тільки вияснивши з якого елемента він складається

Номер слайду 6

Властивості металів Метали добре проводять електричний струм і теплоту. Чимало з них пластичні: легко куються, розплющуються в пластини, витягуються в дріт. Більшість металів має сірий або сріблясто-сірий колір. Виняток становлять мідь і золото. Характерною ознакою металів є також металічний блиск. Метали перебувають у твердому агрегатному стані.

Номер слайду 7

Осмій (Os) — найважчий і найдорожчий метал у світі. Невеличка пляшечка з порошком осмію буде важчою за відро з водою! Краї хірургічних інструментів та високоточне вимірювальне обладнання виготовляють з осмію. Метал повністю позбавлений магнітних властивостей. Осмій (Os)

Номер слайду 8

Металічний блиск найбільш виражений у срібла. Його використовують для створення дзеркал. Алюміній – легкий метал. Його використовують для виготовлення «крилатих» сплавів.

Номер слайду 9

Галій унікальний метал, що плавиться в руках. Температура його плавлення —29,8◦С. Ртуть (Hg) Галій (Ga)

Номер слайду 10

Срібло (Ag) Золото (Au) Мідь (Сu) Найбільшу пластичність має золото.

Номер слайду 11

Магній (Mg) Натрій (Na) Калій (K) Літій (Li) Легкі метали

Номер слайду 12

Властивості неметалів Неметали погано проводять теплоту й електричний струм, крихкі. Неметали мають різний колір. Неметали перебувають у різних агрегатних станах.

Номер слайду 13

Хлор (Cl2) — отруйний газ жовто-зеленого кольору. Фтор (F2) — отруйний газ світло-зеленого кольору. Бром (Br2) — червоно-бура рідина з неприємним запахом. Неметали Cl2 F2 Br2

Номер слайду 14

Йод (І2) Графіт (С) Неметали (Тверді темно-сірі речовини з металічним блиском) Йод при нагріванні переходить в фіолетовий пар. Процес переходу речовини з твердого агрегатного стану, оминаючи рідкий, в газоподібний, називається — СУБЛІМАЦІЯ Кремній (Si) Бор (В)

Номер слайду 15

Вуглець (С) Фосфор (Р4) Сірка (S8) Алмаз (С) Графіт (С) Діамант (С) Неметали

Номер слайду 16

Завдання. Дані прості речовини розподіліть на дві групи ─ метали та неметали. Fе, С, Н2, Hg, 03, Br2, Ca, Аg, Сr, Au, S, Si, Al, Li, Cl2.

Номер слайду 17

Гра «Морський бій» Охарактеризуйте речовину (проста чи складна речовина, якщо проста, то належить до металів чи неметалів). А Б В Г Д Е 1 H2O С NaOH C6H14 Fe2O3 Mg 2 C2H4O2 CuO N2O5 Al2O3 О2 H2S 3 N2 Cr(OH)3 HNO3 NaHSO4 NaHCO3 C6H12O6 4 BaSO3 NiF2 Р4 Pb(NO3)2 (CuOH)2CO3 Cl2 5 HBr I2 Ag CO2 Si FeCl2 6 Zn(OH2 Fe H3PO4 Ar HCl C60

Номер слайду 18

Кросворд Розмістіть назви хімічних елементів з порядковими номерами 3 5 11 26

Номер слайду 19

Домашнє завдання - Опрацювати §11 (підручник 2015), §13 (підручник 2021). - виписати основні терміни і поняття у зошит. - Пройдіть тестування за посиланням https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=6283202 - Слайд 16 (письмово)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Безсонова Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 листопада 2021
Переглядів
8838
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку