Презентація "Міграція тварин до смерті"

Про матеріал
Розкрити у чому заключається біологічний сенс так званої “міграції до смерті”
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологічний сенс так званої “міграції до смерті”Підготувала: учитель біології Маріупольського НВК “колегіум - школи” № 28 Красозова Людмила Миколаївна

Номер слайду 2

Що таке міграція. Міграція тварин  (від лат. migratio — переселення, переміщення) — періодичне переміщення тварин  «туди і назад» між суттєво відмінними  середовищами існування, що просторово віддалені одне від одного. 

Номер слайду 3

Міграції - явище видове. Міграція - поняття популяційне. Воно не пов'язане з поведінкою окремих особин і стосується всієї популяції або окремих субпопуляцій (статей, вікових груп, життєвих стадій, населення окремих біотопів).

Номер слайду 4

Всі ми пам'ятаємо казку “Мауглі”

Номер слайду 5

Лемінги здійснюють масові самогубства – це міф. Насправді вони гинуть через виснаження і нестачу їжі, а під час міграцій їм на шляху постають гори і інші перешкоди, які їм не під силу здолати, тому вони намагаючись перестрибнути – гинуть.

Номер слайду 6

Біологічний сенс міграції в тому, щоб:знайти кращі місця для годівлі;пережити несприятливі умови;зберегти генетичний фонд;посилити внутрішнє прагнення до виживання на рівні генів;при сприятливих умовах кількість популяції тварин може зростати до великих обсягів, а це може призвести до зменшення території і кормової бази, тому в природі приходить на допомогу природний відбір – правило якого - виживають найсильніші.внаслідок багатомісячних міграцій тварини майже не їдять тому їх тіло ослаблене, воно може бути вражене інфекційними хворобами, кліщами, гельмінтами, і якщо не спрацює природний відбір на відновлення організму піде багато часу і ресурсу, а таке задоволення в дикій природі дозволити собі тварини не можуть, тому з природної точки зору найкраще щоб жили найсильніші а слабкі помирали.

Номер слайду 7

Список використаних джерел. Міграції [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Міграція_тварин. Що таке міграції тварин? [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://dovidka.biz.ua/migratsiya-tvarin-referat-shho-take-migratsiya-tvarin/. Міграції тварин [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://www.wikiwand.com/uk/Міграція_тварин.

Номер слайду 8

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
21 вересня 2019
Переглядів
1191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку