Презентація "Мікроклімат приміщень"

Про матеріал

Презентація на тему "Мікроклімат приміщень", може бути використана на уроках з основ здоров'я, коли говоримо на тему здорового способу життя, адже в непровітрюваному приміщенні формується власний мікроклімат, котрий часто шкодить здоров'ю. На уроках географіх в старших класах, з тем кліматології

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мікроклімат приміщень

Номер слайду 2

Мікроклімат квартири формується в результаті впливу зовнішнього середовища, особливостей спорудження будівлі та систем опалення, вентиляції та кондиціонування.

Номер слайду 3

Повітря в приміщенні постійно знаходиться в русі. З вулиці в приміщення потрапляє, як правило, охолоджуючий повітря, а з сусідніх квартир та сходової клітини - забруднене газовими домішками. Таким чином, в повітрі квартири можуть постійно курсувати будь-які хімічні сполуки, отруюючи здоров'я людини.

Номер слайду 4

Основними чинниками, які формують мікроклімат при­міщень, є: температура, швидкість руху та вологість повітря, а також радіаційна температура, тобто середня температура по­верхонь обгороджувальних конструкцій і предметів.

Номер слайду 5

Середня температура приміщення визначається на рівні зросту людини (1,5 м від підлоги) у п'яти точках: одна з них знаходиться в центрі приміщення, а інші чотири — в його кутах. Після проведення вимірювань визначають середню арифметичну величину, яка і є показником середньої темпе­ратури. Дослідження повторюють через 10—15 хв.

Номер слайду 6

Величина перепаду температури по вертикалі характеризується різницею в показниках термометрів, які розташовані відповідно на відстані 10 см від підлоги, 1,5 м від підлоги та 10 см від стелі. Добовий перепад температур ви­значається шляхом зіставлення по­казників денної та нічної темпе­ратур.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Недостатня освітленість житла і пов’язаний з цим низький рівень ультрафіолетового випромінювання порушують обмін речовин, викликають функціональні зміни з боку центральної нервової системи.

Номер слайду 9

Оптимальна відносна вологість в житлових приміщеннях в залежності від температури коливається від ЗО до 60% (30–45% – у перехідний і холодний сезони, 30-60% – в теплий сезон).

Номер слайду 10

Норма швидкості руху повітря в приміщеннях в холодний і перехідний сезон повинна становити 0,1-0,15 м/с, в теплий сезон не більше 0,25 м/с. 

Номер слайду 11

Висока вологість у поєднанні з низькою температурою повітря сприяє охолодженню організму. При низькій вологості висока температура повітря переноситься легше завдяки інтенсивному процесу випаровування. 

Номер слайду 12

Комфортні показники мікроклімату для здорової людини, яка відпочиває або виконує легку фізичну роботу зазвичай знаходяться в таких межах:– температура повітря – 16-25 °С,– вологість повітря – 40-60%,– швидкість руху повітря – 0,2-0,5 м/с,– радіаційна температура (температура навколишніх предметів) – ±2 °С в порівнянні з нормованою температурою повітря.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу!rrrr

pptx
Додано
16 грудня 2018
Переглядів
3111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку