Номер слайду 8
Властивості мила ( натуральне мило)Натуральним можна вважати мило, яке містить такі ознаки: Олія — тільки рослинного походження, бажано першого холодного віджиму. Чим далі по списку складу продукту знаходиться олія, тим менша його кількість у складі. Лужний розчин (Na. OH гідроксид натрію + вода). Кращий варіант, коли замість води додають молоко, гідролат. На цьому етапі додавання рідини закінчується. Корисні компоненти. В Україні мед, дьоготь, косметичну глину, овочі, фрукти, яйця, молоко, тощо, можна додавати в мило. Обов'язкова висушування та витримка. Після того, як мило розлите по формах, проходить 2-3 дні, перед тим як його починають тільки нарізати на шматочки. З цього моменту мило починає активно сушитися та ставати твердішим. Тільки через 1 місяць його можна милити. А через 6 місяців — вважається, що мило дозріло. При цьому процес омилення в такому милі проходить постійно, таке мило називають ще «живе мило». Відсутність температурної обробки дозволяє в милі зберегти всі корисні компоненти, з яких воно було зроблене. Наприклад, додаючи в мило козине або коров'яче молоко в свіжому вигляді (не порошок). Відбувається висушка води, яка міститься у милі, а корисні компоненти молока залишаються в первинному вигляді. При цьому не розвивається пліснява або бактерії, не потрібно додавати консерванти, емульгатори, стабілізатори тощо.