Презентація " Мирний атом- не завжди мирний"

Про матеріал
Презентація розрахована на широке застосування як під час вивчення РОЗДІЛ 4. Відновлення незалежності України в 11 класі, так і для проведення позакласної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мирний атом – не завжди мирний. Підготувала Вчителька історії і правознавства. Кам’янського ліцею №1 Кам’янської міської ради Черкаської області

Номер слайду 2

14 грудня – день вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕСАварія на ЧАЕС сталася 26 квітня 1986 року о 01 годині 23 хвилині під час випробування системи безпеки. Тоді сталося два вибухи, які зруйнували четвертий енергоблок атомної електростанції. Будівля енергоблоку в якому знаходився ядерний реактор і випромінював радіацію ,- завалилася.

Номер слайду 3

Вони були першими. Першу розвідку Володимир Правик провів сам. Право на основне рішення було лише в нього, і помилитися у виборі подальших дій свого караулу та тих, хто незабаром прибуде їм на допомогу, він просто не міг. За п’ять хвилин їм на допомогу прибув караул пожежної частини Прип’яті під командуванням лейтенанта В. Кібенка. Начальник воєнізованої пожежної частини № 2 з охорони Чорнобильської АЕС, що саме перебував у відпустці, майор внутрішньої служби Леонід Телятников прибув на місце події й перебрав командування на себе за 21 хвилину від моменту спрацювання сигналізації. Розвідка В. Правика і В. Кібенка стала розвідкою боєм і поклала початок перемозі пожежних над вогнем та атомом. Але кінця смертельної битви молоді лейтенанти не побачили.

Номер слайду 4

Масштаби трагедії були значними

Номер слайду 5

Таємниці радянської владиІнформацію про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства, спричинену вибухом на четвертому енергоблоці ЧАЕС 26 квітня 1986 року, партійно-державне керівництво та спецслужби СРСР одразу віднесли до категорії таємної. Незважаючи на те, що уже 27 квітня пообіді почалася евакуація людей з Прип’яті та найближчих сіл, радянський уряд, а відповідно й «найчесніші» у світі ЗМІ мовчали про те, що сталося. День солідарності трудящих був одним із найважливіших ідеологічних свят в Радянському Союзі, відтак влада не могла проігнорувати чи відмінити його відзначення. Попри те, що вітер гнав радіоактивну хмару на Київ, партійно-державні боси у Кремлі дали вказівку проводити велелюдний парад у містіДля того, щоб приховати масштаби трагедії, влада вдалася до безпрецедентних заходів щодо приховування справжніх діагнозів постраждалим від променевого ураження

Номер слайду 6

pptx
Додав(-ла)
Шрамко Лілія
Пов’язані теми
Історія України, 11 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
26 січня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку