Презентація " Місце жінки в сучасному суспільстві"

Про матеріал
Місце жінки в сучасному світі 9-10 клас Зарубіжна література Жінка в сучасому суспільстві?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місце жінки в сучасному суспільствіРобота учениці 9 класу. Стародубець Анни

Номер слайду 2

Жінка – політик. Виклик чи необхідність? Чому виклик? Хіба жінка у конфлікті зі суспільством і їй потрібно кидати виклик? Я уявляю таку собі «Ксену» - політика, яка з мечем напереваги встановлює закони. Це виклик, це необхідність! Жінка прийшла до цього життя з миром, вона сама дарує життя. З 40 тис. років до н.е. по 4 тис. років до н. е. був матріархат, тобто верховенство належало жінці, але вона поступилася верховенством на користь чоловіка в силу своєї фізіології: народження дітей та їх виховання робило жінку безпосередньою і залежною від чоловіка.

Номер слайду 3

З усіх боків чуєш такі слова: «Місце жінки на кухні!». Але ж хвилиночку… Друзі, скажіть, а хіба не час вже залишити подібні висловлювання в минулому? Хіба вам не здається, що, підтримуючі такі погляди, ми робимо величезний крок назад? Світ змінився. І ми не маємо жодного права приміряти поняття минулих століть на суспільство сучасності.

Номер слайду 4

Якщо колись жінка не могла навіть кроку зробити без чоловіка, то зараз вона має змогу отримати освіту, яку забажає, мати власне житло, авто і. т. і.. А все чому? Тому що жінки вже є на рівні з чоловіками. Я скажу більше, зараз ніхто не здивується розповіді про те, як чоловік сидить вдома, нічого не робить і живе за рахунок жінки. Світ перевернувся. Але політики ніби нічого не помічають і не пускають жінок до керування державою, викрикуючи «жінкам не місце в політиці!». Чого вони так категорично проти? Може бояться? За тисячоліття патріархату чоловіки створили хорошу матеріально-технічну базу і розгубилися. Що робити далі?

Номер слайду 5

У сучасному світі багато чоловіків роблять менше, ніж вони можуть, і це тисне на їх психіку, багато з них не знають на що себе витратити. А жінка знає, тому що вона – завжди творча енергія. Дуже важливі зараз жіночі якості такі, як вміння спілкуватися, інтуїтивне вміння побачити проблему в цілому, посидючість, старанність, уміння вникнути в деталі. І на цьому фоні навіщо зараз в політиці чоловічі якості: уміння ризикнути, відвага, витривалість? Вчені довели, що жінки більш стійкі до емоційних навантажень. Саме це вимагає сучасний неспокійний світ, у тому числі й політичний. Тому жінки могли б скласти не аби яку конкуренцію для чоловіків у державних справах.

Номер слайду 6

Згадайте, як в дитячому садочку та в школі нас розсаджували «хлопчик-дівчинка», щоб наші маленькі чоловіки не побилися. Так само хочеться зробити і в Раді, дивлячись на чергові баталії депутатів. Я навіть уявляю собі, як жінки в образі Гаяне кладуть край «війні» чоловіків-політиків. Давайте уявимо собі, що держава – це свого роду сім’я і ми з вами є діти в цій сім’ї, а наші батьки – це ті, хто підтримує порядок, тобто політики. Хіба будуть щасливі діти, якщо сім’я не повна? Якщо нема матері? Жінка турбується про своїх дітей, а чоловік допомагає їх в цьому.  У наш час створилися усі передумови для прояву жінки в політиці. Політика – це мистецтво управління з врахуванням інтересів усіх шарів суспільства.

Номер слайду 7

Жінка – це сполучна ланка серед поколіннями та шарами суспільства. Вона розуміє усі потреби дітей, старих, студентів. Як мати турбується про своїх дітей, так жінка-політик турбуватиметься про людей. На мою думку, вже час покласти край усім упередженням щодо жінок в політиці. Не можна стверджувати, що генії існують тільки серед чоловіків. За кожним видатним чоловіком стоїть його жінка, про яку не згадують, не пишуть в газетах. Та й жоден шедевр не був написаний без музи. Тож може вже час вийти з-за тіні чоловіків та встановити гармонію в суспільстві? Я вірю, що саме жінки зі своїм свіжим поглядом на справи, допоможуть заклопотаним чоловікам навести лад у державі.

Номер слайду 8

Дякую за увагу !

pptx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Ковбасенко Ю.І., Ковбасенко Л.В.)
Додано
20 січня 2022
Переглядів
2811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку