Презентація "Мистецький дивосвіт. Цирк сходу."

Про матеріал

Презентація до уроку образотворчого мистецтва в 5 класі "Мистецький дивосвіт. Цирк сходу." за підручником "Мистецтво" Л.М.Масол

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецький дивосвіт. Цирк сходу.

Номер слайду 2

Із давніх-давен у східних країнах високо цінується циркове мистецтво. Китайський акробатичний цирк «Райське шоу з Піднебесної» вважається найдавнішою цирковою трупою в світі. Сьогодні він складається зі ста артистів-акробатів/артисток-акробаток, більшість з яких — уславлені спортсмени та спортсменки, удостоєні численних нагород і призів за свою майстерність.

Номер слайду 3

У репертуарі цирку багато цікавих трюків, але навіть з-поміж них унікальним є жонглювання парасольками. Такий суто китайський трюк не може повторити ніхто інший, адже це мистецтво шліфувалося тисячоліттями, а його секрети передавалися з покоління до покоління лише представникам циркових акробатичних династій. Китайский цирк — один із найсамобутніших у світі. Навіть декорації у ньому зроблено відповідно до правил фен-шуй.

Номер слайду 4

На відміну від європейських циркових родин у циркових школах Китаю дітей починають навчати з трирічного віку. Тому не дивно, що китайські акробати та акробатки славляться своєю дивовижною гнучкістю, жонглери та жонглерки — спритністю, а гімнасти та гімнастки примудряються виконувати за допомогою своїх тіл навіть ієрогліфи.

Номер слайду 5

Балет на льоду нині нікого не здивує, балет на воді — вже незвично. А уяви балет на цирковій арені, під куполом! Оце вже справжня східна екзотика!Таку оригінальну циркову фантазію вдалося здійснити китайським артистам та артисткам. Акробатичний балет із Шанхаю підготував унікальне шоу «Лебедине озеро» за музикою Петра Чайковського. Головна героїня — Одетта — з’являється не в білосніжній ажурній пачці, як ми звикли бачити в балеті, а в звичайному гімнастичному трико. Артистка демонструє дійсно казкові трюки: вона робить па-де-де на пуантах, але... стоячи на дроті, застигає в граціозній позі на витягнутій руці або на голові принца Зігфріда. Все, що роблять артисти та артистки, нагадує польоти уві сні і наяву. Вони змушують глядачів спостерігати за неймовірними трюками, затамувавши подих. Танцюристи та танцюристки виходять за межі можливостей людини, змінюючи наші уявлення про класичне мистецтво танцю. Адже незрозуміло, де закінчується балет і починається віртуозна акробатика.

Номер слайду 6

У сучасних фантастичних шоу дивним чином переплітаються традиційна китайська школа акробатики і мультимедійні технології. Вони демонструють нові акробатичні трюки з використанням новітньої техніки. Кожний номер є унікальним, адже китайські акробати та акробатки нерідко виходять за межі людських можливостей. Вони вражають силою, пластикою і неповторним ліричним настроєм. Публіка буває заворожена не тільки точністю артистів та артисток і хитромудрими костюмами, а і звуковими ефектами, живою музикою та кольоровим освітленням, створеним за допомогою сучасних технологій.

Номер слайду 7

Індійські слони на арені — цирковий номер, який був вельми популярним упродовж століть, як і дресировані тигри, леви тощо. Проте останнім часом в Європі поширився рух за заборону експлуатувати звірів задля розваги.

Номер слайду 8

І хоч в Україні це не заборонено, до активістів та активісток приєдналися й одеські дресирувальники та дресирувальниці.

Номер слайду 9

Китайські ж артисти та артистки імітують звірів, зокрема дуже популярних драконів «грає» пара артистів.

Номер слайду 10

Усе частіше живих тварин у цирку замінює голограма. Вистави з віртуальними тваринами стають дедалі популярнішими.

Номер слайду 11

Практична робота. Намалюй стилізованого слоника для екологічної реклами.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чудная Ольга Віталіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
6034
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку