Презентація Мистецтво Різновиди танців/танцю

Про матеріал
Презентація з Мистецтва для початкових класи та для 5,6,7,8,9 класів. Презентацію на тему різновиди танців. З ІК "Мистецтво". Підходить до уроків Музичного мистецтва
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Освітній проект. Різновиди танцювального мистецтва

Номер слайду 2

— вид мистецтва, де художні образи створюються засобами пластичних рухів людського тіла. В танці відображається емоційно-образний зміст музичних творів. Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот.

Номер слайду 3

Танець - здебільшого виконується під музику або спів. Ррозвиток різних видів і напрямків танцю відбувався водночас із розвитком відповідних музичних жанрів та музичних стилів. Для танцювальної музики характерний чіткий ритм.

Номер слайду 4

Види танців. Народний танець. Народні танці займають значне місце в культурі кожного народу й етносу земної кулі поряд із народною піснею та народними звичаями. Частково народні танці, наприклад, хороводи мають обрядовий характер.

Номер слайду 5

Історичними танцями називають здебільшого європейські танці, популярні в певну епоху на балах знаті. До них належать: павана, гальярда, контрданс, менует, мазурка, полонез, кадриль.

Номер слайду 6

Бальні танціБальні танці - різновид танців із партнером, які танцюють як для задоволення на балах та вечірках, так і на танцювальних змаганнях. До програми міжнародних спортивних змагань входять десять танців, розділених на дві програми: Стандартна програма. Латиноамериканська програм

Номер слайду 7

Вуличний танець. Загальна назва вуличний танець обіймає всі стилі сучасного танцю, що розвинулися за межами танцювальних студій та шкіл: на вулицях, шкільних подвір'ях, у нічних клубах. Вуличні танці часто імпровізаційні та соціальні за своїм призначенням.rrrrr

Номер слайду 8

ВИСНОВОК: ТАНЕЦЬ споконвіку допомагав спілкуванню людей: весело проводити час з друзями, а молоді - знайомитися та зустрічатися: на сільських майданах, на балах, на вечірках, у клубах, на дансингах, дискотеках та в нічних клубах. Спілкуванню служать здебільшого парні танці, що виникли насамперед із цією метою.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
14 жовтня 2023
Переглядів
538
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку