Презентація «Мистецтво та здоров’я. Високий або низький горизонт. Краєвиди України. Поняття колаж, фотоколаж. Створення колажу «Україна в моєму серці»

Про матеріал
Розкрити поняття колаж, ознайомити з видами колажу (фото колаж, бріколаж), з поняттям високий/низький горизонт; розвивати просторове мислення, уміння виявляти зв’язки мистецтва з природою та соціокультурним середовищем, творчий самовияв через мистецтво, формувати уміння презентувати власну творчість; плекати пошану до національної спадщини, державних символів, країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК-ПОДОРОЖ «УКРАЇНА В МОЄМУ СЕРЦІПідготувалавчитель початкових класів. Салейчук Олеся Іванівна

Номер слайду 2

Привітання. Добрий ранок, любі діти!Хай вам щастя в житті буде,Не на день і не на рік,А на довгий-довгий вік.

Номер слайду 3

Повторення вивченого- В якій країні ми з вами живемо? - Які три основні національні символи України?- Як виглядає наш герб?- Що означає народне розшифрування нашого герба?- Які кольори має національний прапор України? Що вони означають?

Номер слайду 4

А хто скаже, що ж таке краєвид? (Місцевість, що відкривається перед очима; пейзаж, ландшафт) - Пригадайте, що таке пейзаж? (Пейза́ж (фр. Paysage, від країна, місцевість) — жанр в образотворчому мистецтві, в якому об'єктом зображення є природа. Пейзажем називають також окремий твір цього жанру.)

Номер слайду 5

Мотивація навчальної діяльності. Буває, часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, Оці степи, це небо, ці ліси, Усе так гарно, чисто, незрадливо, Усе як є – дорога, явори, Усе моє, все зветься Україна. Л. Костенко

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Тема «Мистецтво та здоров’я. Високий або низький горизонт. Краєвиди України. Поняття колаж, фотоколаж. Створення колажу «Україна в моєму серці»

Номер слайду 8

Мета: розкрити поняття колаж, ознайомити з видами колажу (фото колаж, бріколаж), з поняттям високий/низький горизонт; розвивати просторове мислення, уміння виявляти зв’язки мистецтва з природою та соціокультурним середовищем, творчий самовияв через мистецтво, формувати уміння презентувати власну творчість; плекати пошану до національної спадщини, державних символів, країни.

Номер слайду 9

Тип уроку: засвоєння нових знань, формування вмінь і навичок. Обладнання та наочність: зразок послідовного малювання , презентація(слайди), ватман, клей , ножиці, олівець, ліінійка(та ін.)

Номер слайду 10

Повторення вивченого- В якій країні ми з вами живемо? - Які три основні національні символи України?- Як виглядає наш герб?- Що означає народне розшифрування нашого герба?- Які кольори має національний прапор України? Що вони означають?Україна в моєму серці

Номер слайду 11

Чи можете ви мені сказати, що таке колаж?КОЛАЖ - поєднання різних зображень у цілісну композицію.

Номер слайду 12

Які ж бувають колажі?Фотоколаж - колаж із фотографій.

Номер слайду 13

Бріколаж - колаж із предметів. Веселі мандрівники

Номер слайду 14

СТІНА СЛІВколаж,фотоколаж, бріколаж

Номер слайду 15

Ще раз розглянемо краєвиди, проаналізуємо та передамо їх зміст. Лінія горизонту в пейзажі розміщується на рівні очей. Залежно від цього можна визначити, з якого місця ти спостерігаєш (фотографуєш або малюєш) - з висоти чи знизу.

Номер слайду 16

Ластівчине гніздо – горизонт далекий і низький, ця світлина зроблена згори.

Номер слайду 17

Парк «Софіївка» – знято згори, горизонт низький

Номер слайду 18

Софія Київська – поверх за поверхом піднімається в небо, знято знизу.

Номер слайду 19

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 20

Практична робота. Завдання: використовуючи світлини створимо на ватмані колективний фото колаж «З Україною в серці». Після завершення роботи ми презентуємо колаж нашим гостям. А тим часом наші гості продовжать екскурсію і ознайомляться зі світлинами, які ми використали, та короткою історією.

Номер слайду 21

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник – це найбільший музейний комплекс України, що належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 22

Національний заповідник «Херсонес Таврійський» – спогад про давньогрецьке місто-державу Херсонес. Належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 23

Закарпатський музей народної архітектури та побуту – окраса Ужгорода і визначне місце, де яскраво розкривається історія цілого Закарпаття.

Номер слайду 24

Садиба «Круглий двір» сьогодні є окрасою козацького міста Тростянця (55 км від Сум).

Номер слайду 25

Кам’янець-Подільський замок – одна з найбільш захоплюючих фортець України з вражаючою архітектурою та легендарним минулим.

Номер слайду 26

Хотинська фортеця (60 км від Чернівців) – унікальний зразок українських фортифікаційних споруд, історія її почалася ще у 13 сторіччі!

Номер слайду 27

Луцький замок – місце, без якого неможливо уявити подорож Волинню. До того ж ця пам’ятка архітектури об’єднує численні музеї.

Номер слайду 28

Центр народного мистецтва «Петриківка» в однойменному селі за 50 км від м. Дніпро. Це центр яскравих фарб і барвистих квітів, що заслужили визнання ЮНЕСКО.

Номер слайду 29

Каньйон у Житомирі, прикрашений «Головою Чацького», – зелене диво Полісся.

Номер слайду 30

Відвідини історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» дарують можливість закохатися в Хортицю, здійснити історичну мандрівку та надихатися свіжим степовим повітрям.rr

Номер слайду 31

«Тюльпановий» дендропарк у Кропивницькому приваблює гостей не тільки в період цвітіння квітів. Але в травні, коли тут одночасно квітне понад 500 тис. тюльпанівr

Номер слайду 32

Яскрава площа Ринок, вражаючий Оперний театр, таємничий Домініканський храм... Центр Львова не дарма посів почесне місце у спадку ЮНЕСКО.r

Номер слайду 33

Одеський академічний театр опери і балету завжди гарантує як чудово проведений вечір, так і неймовірне захоплення від розкішного архітектурного вирішення споруди.

Номер слайду 34

У Кривче знаходиться одна з найкрасивіших печер України. 120 км від Тернополя – і ви опиняєтеся в чарівному підземному світі, сповненому таємниць і неймовірної краси.

Номер слайду 35

Національний природний парк «Олешківські піски» розташований на території, відомій як друга за величиною піщана арена Європи. Вирушати сюди (40 км від Херсона) варто лише з досвідченим провідником.

Номер слайду 36

Тарасова, або Чернеча, гора у Каневі цікавить як самих українців, так і іноземних гостей. Її історії більше років, ніж історії поховання тут Кобзаря

Номер слайду 37

Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» розкриває козацьку історію України. Аби торкнутися її, варто подолати навіть 150 км від Чернігова.

Номер слайду 38

Підсумки.1. Презентація роботи.2. Який вид творчої роботи ви сьогодні опанували? (фотоколаж)Що таке колаж? Які види колажу ви знаєте?

Номер слайду 39

Потяг вражень

pptx
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
709
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку