Презентація "Міжрядкові лінії (надрядкова, підрядкова)"

Про матеріал
Ознайомити учнів з поняттями міжрядкові лінії, надрядкова, підрядкова, навчити знаходити їх на сітці зошита; формувати уміння писати в робочому рядку, уважно слухати пояснення вчителя і виконувати його поради; удосконалювати вміння розповідати за малюнком, фантазувати; закріплювати вміння правильно сидіти за партою, тримати олівець під час письма; зміцнювати м’язи кисті руки; виховувати старанність, охайність під час письма.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчання грамоти Українська мова. Урок №10 Міжрядкові лінії(надрядкова, підрядкова)Підготувала учитель початкових класів. Кунцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Курило Т. А.

Номер слайду 2

Розглянемо малюнок у зошиті і трішки пофантазуємо-Кого ви бачите на малюнку?Які події там відбуваються?Давайте уявімо, що ми художники, які опинилися в давні часи на березі моря. До вас наближається корабель. (Зафарбуємо недомальовані частини малюнка)

Номер слайду 3

Сітка робочого зошита для письма(письмо прапорців)

Номер слайду 4

Письмо будинка. Зверніть увагу, що дах у будиночка знаходиться на робочим рядком і верхньою міжрядковою лінією

Номер слайду 5

Фізкультхвилинка

Номер слайду 6

Робота в зошиті Письмо парасольок на рахунок (1,2,3) ( скільки парасольок утворилося?)Де знаходиться ручка парасольки?Письмо корабликів ( скільки корабликів написали?)Де знаходиться вітрила кораблика?

Номер слайду 7

Гімнастика для очей

Номер слайду 8

Робота в зошиті (фантазуємо далі)«…Ось коробель причалив до берега, і з нього вийшли пірати, натрапили на скриню і міркують, як же їм відкрити скриню?...»Поки пірати міркують, ми з вами швидко наведемо контури скрині , елементи парасольки і розфарбуємо її. А хто швидко все зробить, то намалює настрій смайлику )

Номер слайду 9

Дякую за чудову роботу. Ви молодці, попрацювали гарно, тепер можна і відпочивати.

pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку