Презентація "Пряма лінія (вертикальна, горизонтальна)"

Про матеріал
Вчити дітей орієнтуватися в сітці зошита, знаходити робочий рядок, міжрядкові лінії, не виходити на поле під час письма; ознайомити з терміном пряма лінія, навчити розрізняти вертикальні й горизонтальні лінії і писати їх у робочому рядку; розвивати вміння розповідати за малюнком, про події з власного життя; виховувати старанність, охайність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчання грамоти. Українська мова. Урок №12 Пряма лінія (вертикальна, горизонтальна)Підготувала учитель початкових класів. Кунцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Курило Т. А.

Номер слайду 2

Поведінка на уроці

Номер слайду 3

Робота в зошиті ст.7-Кого ви бачите на малюнку?Де вони знаходяться? Що потрібно робити на майданчику?Про правила поведінки ми вже говорили. Пригадайте. Кому подобається займатися на спортивному майданчику?Чи знаходили ви друзів на майданчику?

Номер слайду 4

Письмо елементів букв. Знайдіть та обведіть на малюнку лінії, що тягнуться зверху вниз. Їх називають вертикальними лініями. Знайдіть та обведіть лінії, що тягнуться зліва направо. Їх називають горизонтальними лініями. Усі вертикальні та горизонтальні лінії називають прямими.

Номер слайду 5

Письмо в робочих рядках сітки зошита- Знайдіть робочий рядок, надрядкову і підрядкову лінії. Пропишіть прямі лінії, подані в першому рядку, спочатку короткі, потім довгі. Які лінії прописані в наступному рядку? Де вони написані?Пропишіть ці лінії зліва направо.

Номер слайду 6

Фізкультхвилинка

Номер слайду 7

Робота в зошиті ст.7 У третьому рядочку поєднуємо вертикальні і горизонтальні лінії. У другій половині рядка чергують довгу вертикальну з короткою. Зверніть увагу на напрямок руху олівця під час написання кожної лінії. Наступний рядок прописуємо одну коротку і дві довгі вертикальні лінії. Звертаємо увагу на напрямок.

Номер слайду 8

Пальчикова гімнастика

Номер слайду 9

Робота в зошиті ст.7 Бесіда за малюнком. Домалювати вертикальні і горизонтальні лінії. Розфарбувати. Не забудь намалювати настрій смайлику.

pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку