Презентація " Мода і мистецтво в одязі"

Про матеріал
У презентації показано зв'язок між творами мистецтва (картинами) і візерунками тканин в одязі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мода і мистецтво в одязі

Номер слайду 2

Діалог між модою та мистецтвом – справа не нова. У 1937 році Ельза Скіапареллі випустила колекцію одягу, що з'явилась на світ через тісну співпрацю з Сальвадором Далі. Його творчість стала головним джерелом інспірацій. Ельза створила серію аксесуарів за ескізами відомого художника, а вінцем виявилася довга сукня з малюнком омара на подолі, яка згодом стала однією з найвпізнаваніших образів моди кінця 1930-х років.

Номер слайду 3

Ів Сен-Лоран 1965 року у якості принтів для вбрання використав абстрактні композиції Піта Мондріана. Коктейльні сукні-трапеції, натхненні творчістю одного з основоположників абстракціонізму, стали маленькою революцією і символом модного дому. Вони були як «витвір мистецтва», що можна вдягати і залишаються надзвичайно популярними й сьогодні.

Номер слайду 4

Олег Грищенко – молодий український художник прихильний до образів природи ,через відтворення яких відбувається взаємозв'язок минулого мистецтва з мистецтвом сьогодення та розкривається гармонія.

Номер слайду 5

Дизайнери Олеся Кононова і Анастасія Рябоконь перенесли фрагменти картин на одяг, використовуючи їх як суцільною заливкою, так і ненав'язливими елементами: на тендітних сукнях-комбінаціях майорять яскраві квіти з серії «Процвітання», а на витончених шовкових костюмах-халатах – виноградні лози і розсипи акварельних краплин з серій «Плоди»

Номер слайду 6

«Коло ріки».

Номер слайду 7

Стилі одягу

Номер слайду 8

Вестерн- ковбойський стиль

Номер слайду 9

Вінтаж  - це оригінальна або автентична річ не молодше 20 років, в якій чітко видно «писк моди» часів її створення.

Номер слайду 10

Східний - охоплює культуру арабських народів і азіатських національностей.

Номер слайду 11

«Гранж» - схожі на бідняків, вимушених носити заношені потерті речі. Але при найближчому розгляді всі ці речі виявляються дуже гарної якості, а ефект потертості і «застіранності» - тільки лише видимістю. Саме цей ефект характеризує стиль одягу гранж - відмінна якість у поєднанні з зовнішньої непривабливістю.

Номер слайду 12

Кантрі - дуже простий, тому що він бере свій початок від повсякденного одягу пастухів, фермерів й інших простих людей дикого заходу.

Номер слайду 13

Мілітарі -  військовий.

Номер слайду 14

  Оверсайз - в цьому стилі прийнято носити одяг на кілька розмірів більше

Номер слайду 15

pptx
Додано
29 лютого 2020
Переглядів
1506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку