Презентація "Екскурсія по Кривому Рогу"

Про матеріал
Презентація знайомить з визначними місцями України , в матеріалі розміщено елементи віртуальної екскурсії по Кривому Рогу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна екскурсія по Кривому Рогу

Номер слайду 2

Сюди варто прийти ввечері. Всі дерева і споруди підсвічуються, газон акуратно підстрижений. Світломузичний фонтан створює романтичний настрій. Атмосфера казкова. Це одне з кращих романтичних місць в місті. Сквер на 44-м квартале,

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Визначні пам'ятки парку імені Федора Мершавцева Як і в більшості кращих міських парків, центральне місце тут займає фонтан. Це територія відпочинку, зустрічей і фотосесій. На 36 га розташовано безліч зон відпочинку, скульптур: Дитячий майданчик з атракціонами, каруселями, різними розвагами. Човнова станція - прекрасне місце відпочинку з можливістю прокату плавальних засобів. Пляж - унікальна місцевість, де можна провести жаркий літній день біля річки і одночасно - поруч з зеленими парковими насадженнями. Місцеві жителі пишаються пляжем, часто порівнюючи відпочинок тут і на морі.. Мотузковий парк - чудово підходить для активного відпочинку. Тут можна навчитися спортивного орієнтування, орендувати професійне спорядження. Сьогодні парк став зоною відпочинку і проведення різних заходів. Це сімейні квести, фаєр-шоу, лекції, заняття з йоги. В арт-альтанці відбуваються благодійні музично-віршовані зустрічі.

Номер слайду 6

Цікаві факти Мало хто з місцевих жителів знає історію парку і його засновника. Ось деякі цікаві факти з життя Федора Мершавцева і його творіння: На свято Івана Купала тут проводять фестиваль «В пошуках квітки Мершавцева». На заході організовують квести, лекції з історії парку і купальських традицій, стилізовані фотозоні. Засновник парку був учасником двох навколосвітніх подорожей. Спочатку в саду переважали вишні різних сортів, привезених з Європи. До сих пір тут збереглися дерева, висаджені ще засновником парку.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Майданчик біля Криворізького академічного міського театру ім. Т. Шевченка стала одним з найпопулярніших місць в Кривому Розі: тут проводяться концерти, виставки картин і фотографій, фестивалі і багато іншого. У будні це відмінне місце для прогулянки з дітьми, активного відпочинку або приємного читання в тіні на лавці. Це одне з небагатьох місць, де ідеально викладена гранітною плиткою пішохідна зона. Саме тому це місце дуже люблять скейтери, ролери, велосипедисти BMX і інші шанувальники екстремальних видів спорту на колесах. Зовсім поруч з майданчиком розкинулося нове найбільш відвідуване місце Кривого Рогу - Театральна площа. Її прикрашають два світломузичні фонтани, які у вечірній час переливаються різними відтінками.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

По-справжньому боротися за титул візитки міста з парком «Правди» можуть тільки найбільші в світі квітковий годинник. Діаметром в 22 метри, довжина годинникової стрілки 8 метрів і 12 метрів - хвилинної, споруда має повне право називатися самим унікальним творінням квітучого регіону Дніпропетровської області. Хід стрілки забезпечується годинниковим механізмом, який розташувався в будівлі під годинником. Крім того, всередині будівлі є 3 D-кінотеатр, в якому регулярно транслюють фільми про історію та розвиток Кривого Рогу.

Номер слайду 14

В основі споруди на зеленому тлі розташувався герб міста. Простір годин покрито квітковими насадженнями. Тут росте близько 22 тисяч квітів. Вдень кожна година відміряється мелодійним дзвоником, а ввечері об'ємна композиція підсвічується яскравими вогниками.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Криворізький ботанічний сад розташований у віддаленому районі Кривого Рогу, але від цього його популярність не зменшилася. З квітня і до листопада ботанічний сад іскриться різноколірними фарбами квітучих клумб. Це одне з найцікавіших місць в Кривому Розі для романтичної прогулянки.

Номер слайду 18

Якщо захотілося побути ближче до природи, подихати чистим повітрям або просто спокійно відпочити, не виїжджаючи за місто, кращого місця годі й шукати величезна територія цього затишного місця дозволяє відпочити від міської метушні в тиші тінистих стежок. Весь сад пронизаний вздовж і поперек пішохідними зонами, на яких встановлені лавки для відпочинку. Найбільшою популярністю серед відвідувачів користуються ландшафтні об'єкти, а саме насипні кам'яні гірки. Незважаючи на великий потік людей, сад підтримується в абсолютній чистоті. Славиться він ще багатою колекцією рослин. Тут росте понад 3500 видів дерев, чагарників і квітів. Крім того, в саду створена національна колекція ковили.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Музей гірничої техніки під відкритим небом Після відвідин ботанічного саду, перебуваючи в мікрорайоні Даманський, поруч варто заглянути в Музей гірничої техніки під відкритим небом. В основі унікального зібрання - гірнича техніка Північного гірничо-збагачувального комбінату Особливість цього місця полягає в тому, що експонати розташовані на площі під відкритим небом. «Входом» в музей виступає мальовнича сходи, прикрашені квітучими клумбами. В експозиції представлена ​​справжня техніка, яка свого часу перевезла і переробила майже 30 мільйонів кубічних метрів гірського сировини з металевими окатишами.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Оглядовий майданчик Півд. ГЗК А ця місце хоч і не претендує на звання візитної картки міста, однак по праву вважається унікальною особливістю саме Кривого Рогу. Один з найбільших в світі і найглибший в Україні кар'єрів - кар'єр Південного гірничо-збагачувального комбінату вражає своєю величчю. Його довжина становить 3 км, ширина - майже 2,5 км, а глибина досягає 340 м. З оглядового майданчика Півд. ГЗК відкривається неймовірний вид. Саме тут можна повною мірою відчути масштаби грандіозної споруди. Однак при цьому з цієї точки огляду неможливо побачити весь кар'єр повністю по замкнутому контуру. Відвідування кар'єра часто включають в екскурсії по місту, хоча потрапити на оглядовий майданчик можна самостійно і безкоштовно - необхідно написати лист на ім'я генерального директора ПАТ «Південний ГЗК», в якому обов'язково вказати дату і час відвідин.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Бути в Кривому Розі і не відвідати театр «Академія руху» - непростимий гріх. Єдиному в Україні театру музично-пластичних мистецтв формально вже виповнилося 17 років. А неформально цілих 37! - Особливість театру «Академія руху» полягає у відсутності в постановках розмов. На виставах ви не почуєте ні слова. Але ви відчуєте всю майстерність акторів, яке проявиться в гармонійному переплетенні пантоміми, музики і танцю.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Затоплений кар'єр КРЕС з блакитним узбережжям – справжня знахідка для любителів екстремального відпочинку. Висота уступів досягає від 15 до 30 метрів, а глибина - до 35. Є ділянки особливо небезпечні - здвоєні чи строєні виступи висотою до 45 метрів. У таких місцях треба бути особливо обережним.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
29 лютого 2020
Переглядів
1007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку