Презентація "Моделювання способів конструктивного розв’язання конфліктів."

Про матеріал
Мета: навчитися конструктивно розв’язувати конфлікти в будь-якій життєвій ситуації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота. Моделювання способів конструктивного розв’язання конфліктів. Підготувала: Шкред Ольга Володимирівна. Вчитель основ здоров’я та біологіїДіанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Волноваської районної ради Донецької області

Номер слайду 2

Мета: навчитися конструктивно розв’язувати конфлікти в будь-якій життєвій ситуації. Обладнання: малюнки, фотографії, олівці, аркуші паперу.

Номер слайду 3

Кожен учень має намалювати «конфлікт», як він його уявляє

Номер слайду 4

 Об’єднайтесь у смислові групи відповідно до малюнків, на яких зображені:-    конфлікт поглядів;-    конфлікт бажань;-   конфлікт поведінки. Змоделюйте ситуацію з конструктивним її розв’язком.

Номер слайду 5

 Об’єднайтесь у дві групи: перша - це учасники конструктивного конфлікту, друга - учасники неконструктивного. За допомогою мозкового штурму напишіть ваші дії у таких ситуаціях  (Розглядаючи ситуації, учасники деструктивного та конструктивного конфліктів повинні помінятися ролями.   Зробіть висновки і запишіть їх у зошит.)

Номер слайду 6

Розглянь фотоілюстрації. Обери різні способи розв’язання конфліктної ситуації. Обґрунтуй власний вибір.

Номер слайду 7

Визначте за допомогою запропонованого тесту, чи ви розважливі. Відповідь має бути лише «так» чи «ні». 1.    Ви втрачаєте самовладання з будь-якого приводу?2.    Ви не боїтеся розсердити людину, яка фізично сильніша за вас?3.    Аби вас помітили, ви починаєте сваритися.4.    Чи любите ви несподівані пригоди?5.    Ви без міри захоплюєтеся солодощами.6.    Ви підете на все, аби отримати бажане.7.    Ви любите великих тварин?8.    Ви впевнені, що колись станете знаменитістю.9.    Ви можете вчасно зупинитися, коли відчуєте, що програєте?10.    Ви звикли багато їсти, навіть якщо не голодні.11.    Ви хочете знати наперед, що вам подарують.12.    Ви любите годинами сидіти на сонці.

Номер слайду 8

Підсумуйте всі відповіді «ні», виставляючи за кожну 1 бал. Людина, яка набрала понад 8 балів, переоцінює себе. Вона вважає себе втіленням життєвої мудрості, розуму й упевненості, що, втім, може заважати їй швидко орієнтуватись у життєвих ситуаціях. Від 4 до 8 балів набирають люди розважливі та помірковані, які мають почуття гумору і реально оцінюють свої можливості. Той, хто набрав менше 4 балів, є, можливо, дуже нерозважливим. Йому всього мало. Він усім незадоволений і тому вважає себе нещасним.

Номер слайду 9

Побажання на далі. Якщо ти не знаєш ні себе,ні суперника. – ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе, –ти, можливо, виграєш. Якщо ти знаєш і себе, і суперника –ти обов’язково отримаєш перемогу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пащенко Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 травня 2019
Переглядів
5705
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку