Презентація "Модуль Дизайн предметів інтер'єру. " 10 кл.

Про матеріал
Презентація містить елементи розробок на різних етапах проєктування та зразки готових виробів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обов’язково-вибіркові навчальні модулі програми «Технології. 10-11 класи» для закладів загальної середньої освіти. Модуль «Дизайн предметів інтер’єру»суспільно – корисний проєкт «СЕРВЕТНИЦЯ»Завдання проєкту: виготовлення предмету інтер’єру для сервірування обідніх столів у шкільній їдальні. Виконавець: СЕРГІЙ МИКОЛАЙОВИЧ МІЩЕНКОЛіцей №33 Полтавської міської ради. E-mail:tehnologiacarantin@gmail.com

Номер слайду 2

Очікувані результати проєкту: Розуміє сутність принципів дизайну (відповідність змісту, цілісність, єдність форми та змісту). Називає засоби художнього конструювання (пропорції, повтори, симетрія та асиметрія, контраст). Розуміє поняття композиції. Має уявлення про конструкційні матеріали для облаштування інтер’єру шкільної їдальні (деревина, пластики). Розуміє роль природних матеріалів як важливого екологічного ресурсу у збереженні довкілля. Застосовує засоби та методи художнього конструювання (замальовки, клаузура, макетування тощо) під час розробки композиції предмету та його оздоблення. Виконує малюнки предметів відповідно до стилю інтер’єру. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення.

Номер слайду 3

Організаційно-підготовчий етап проєкту1. Завдання.: Створити серветницю для сервірування столів у шкільній їдальні.2. Вимоги :-Серветниця з деревини або деревинних матеріалів;-Екологічно чисті матеріали та оздоблення;-Захист від вологи;3. План виконання проєкту. Приблизні терміни виконання 16 годин.4. Банк ідей : - Працюємо з виробами-аналогами.

Номер слайду 4

Вироби- аналоги. Вивчаємо, аналізуємо, спираємося на завдання , власні можливості та спроможності

Номер слайду 5

Конструкторський етап проєкту. Конструюємо:-Ескізи, малюнки, орнаменти.-Оцінюємо складності, підбираємо матеріали.-Звертаємо увагу на розміри.-Для зручності підбираємо діаметри свердл в залежності від орнаменту.

Номер слайду 6

Технологічний етап проєкту-Випилювання внутрішніх та зовнішніх контурів;-Свердління, шліфування та полірування деталей.;-Дотримуємося розробленої технологічної послідовності.-Склеюємо деталі за допомогою вологостійкого ПВА.-Шліфуємо склеєний виріб;-Оздоблюємо льняною олією, але з домішками бджолиного воску, що дозволить відштовхувати вологу.

Номер слайду 7

Результати творчого проєкту

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Заключний етап проєкту Основні питання презентації готового виробу: Чи досягли поставленої мети?Самооцінювання результатів роботи. Основні труднощі при виконанні творчої роботи та власні рекомендації на їх подолання. Вміння презентувати готовий виріб.

pptx
Додано
29 лютого
Переглядів
137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку