Презентація "Морфологічний аналіз покритонасіних рослин"

Про матеріал
Презентація, як навчальний проект для студентів медичних коледжів. Фармацевту необхідно знати класи, види, роди, до яких належать вищі рослини, тому що вони є основним джерелом для виготовлення лікарських форм та препаратів. Знання основних морфологічних ознак родин допоможе фармацевту правильно провести морфологічний аналіз лікарської рослинної сировини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Морфологічний аналіз покритонасіних рослин. Кульбаба лікарська

Номер слайду 2

Трав'яниста багаторічна рослина. Дводольна. Родина Айстрові

Номер слайду 3

Підземні органи. Коренева система стержнева

Номер слайду 4

Стебло. Стебло  укорочене міжвузля майже не розвиваються. Стебло виявляється тільки під час цвітіння у вигляді довгої безлистої стрілки, що несе на своїй верхівці квіти. Стрілка являє собою одне довге міжвузля, а тому на ній і немає листя. 

Номер слайду 5

Листки ПростіЛистова пластинка стругоподібна, перистолопатева або перистороздільна з широкотрикутними вниз спрямованими частками. Жилкування сітчасте Розташування колове. Мутовчаста-розетка. Міжвузля практично не розвинені

Номер слайду 6

Квітка. Зигоморфна. Чашка видозмінена в чубок (іноді його також називають летючка або паппус). Чубок складається з більш менш значного числа різного виду щетинок, волосків. Язичкові квітки з 5-членним зрослим у вигляді язичка віночком. Тичинок п'ять, маточка одна, стовпчик один з дволопатевою приймочкою, зав'язь нижня.↑Ca0-∞Co(3)A0 G(2).

Номер слайду 7

Суцвіття. Кошики великі (20-25 мм завдовжки, 7—10 мм заввишки) з дзвоникуватою багаторядною обгорткою, зовнішні листочки якої відігнуті донизу.

Номер слайду 8

Плід. Сухий. Однонасінний Веретеноподібна циліндрична сім'янка (до 3 мм завдовжки), зверху гострозубчаста, з багаторядним білуватим чубком.

pptx
Додано
19 листопада 2022
Переглядів
895
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку