Презентація "Моя молекулярна кухня: кулінарні експерименти в домашніх умовах"

Про матеріал
Презентація проєкту здобувачами освіти з порушеннями слуху 7 класу НУШ. Цей проєкт пропонує учням поєднати захоплення кулінарією з вивченням фізики та хімії. Досліджуючи процеси, що відбуваються під час приготування їжі, школярі зможуть глибше зрозуміти фізичні зміни, утворення і розділення механічних сумішей та систем речовин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Моя молекулярна кухня: кулінарні експерименти в домашніх умовах"Учні 7 класу

Номер слайду 2

Що таке молекулярна кухня?Молекулярна гастрономія, або молекулярна кухня — наукова дисципліна, пов'язана з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються під час приготування їжі.

Номер слайду 3

Чому це цікаво?

Номер слайду 4

Необхідне обладнання та інгредієнти:силіконові форми, піпетки, блендери лецитин, агар-агар, сухий лід

Номер слайду 5

Желе з базиліком та лимономІнгредієнти: Свіжий базилік – 1 пучок. Лимон – 1 шт. Агар-агар – 2 г. Вода – 200 мл. Цукор за смаком

Номер слайду 6

Приготування: Базилік подрібніть і залийте окропом. Дайте настоятися 10 хвилин.

Номер слайду 7

Процідіть настій і додайте агар-агар, цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

Номер слайду 8

Зніміть з вогню, додайте сік лимона і розлийте по формочках.

Номер слайду 9

Залиште застигати в холодильнику.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Інкл
Додано
7 грудня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку