Презентація "Мультфільми незалежної України"

Про матеріал

Презентація до виховної години, інформаційних хвилинок про мультфільми створені в незалежній Україні

Українська анімація має славетну історію. Всі ми пам'ятаємо серію «Як козаки...», «Пригоди капітана Врунгеля», «Як Петрик П'яточкін слоників рахував». Зараз українське анімаційне виробництво виходить із кризи, у якій опинилося після зникнення фінансування у 90-х роках.

За останні двадцять років українські мультиплікатори створили чимало стрічок для дітей і дорослих, розважального та серйозного змісту, за оригінальними сценаріями чи за мотивами літературних творів.

Кращі мульфільми незалежної України

“Злидні” (2005)– український анімаційний фільм від «пластилінового генія» Степана Коваля — одного з найкращих сучасних аніматорів, переможця Берлінале.

Знятий мультфільм за мотивами гуцульської казки, в котрій погані злидні оселились в будинку хороших ґазд – Петра та Марічки. Фільм був представлений на багатьох фестивалях, здобув безліч схвальних відгуків журі, але, на жаль, став неформатом на українському телебаченні.

Цікаво, що для створення мультфільму було використано аж 200 кг пластиліну. Знімали 12-хвилинну казку 9 місяців.

Відео

Моя країна Україна — мультсеріал (2014) Це один з перших анімаційних українських серіалів. У кожній 3-хвилинній серії — казка, легенда, міф про конкретну місцину України (місто, село, поле, ліс).

Відео

Хто боїться дядечка Бабая (2014) Спірний мультик, який отримав чимало негативних відгуків. Дорікали за заплутаний сюжет, надто «кислотні» кольори та химерні образи. Але це перший український повнометражний анімаційний фільм на 70 хвилин (хоча пізніше його поділили на серії).

Відео

Ескімоска (2013-2016) першим 3D-мультсеріалом в Україні, де всі герої та природа об'ємні.

Відео

Викрадена принцеса: Руслан та Людмила (2019) Найсвіжіший український продукт — 3D-анімаційний фільм Олега Маламужа за мотивами казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила».

Відео

Сьогодні анімація є темою досліджень та перспективною сферою роботи. Ніхто не вставляє їй палки у колеса, ніхто не насміхається і не вважає несерйозною. Адже вона існує не лише у вигляді мультфільмів, але й застосовується у рекламі, комп'ютерних іграх, додатках для мобільних телефонів, у відео-роликах…

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мультфільми незалежної України

Номер слайду 2

Українська анімація

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кращі мультфільми незалежної України «Злидні» (2005 р.)«Моя країна Україна» (2014 р.)«Хто боїться дядечка Бабая» (2014 р.)«Ескімоска» (2013-2016 рр.)«Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (2019 р.)

Номер слайду 5

«Злидні» (2005)https://youtu.be/y08 YBVRC6y. Q

Номер слайду 6

«Моя країна Україна»(2014)https://youtu.be/Xh. Vh. ZWabf. Ak

Номер слайду 7

«Хто боїться дядечка Бабая»(2014)https://youtu.be/YCWs2uu. D0 WM

Номер слайду 8

«Ескімоска»(2013-2016)https://youtu.be/pwm. O-5 FO1a. U

Номер слайду 9

«Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (2019)https://youtu.be/Sntg4 Xn. AL98

Номер слайду 10

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
644
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку