Презентація "Мультимедіа як ознака сучасного інформаційного світу"

Про матеріал
Презентація до уроку з інформатики 8 клас за темою "Мультимедіа як ознака сучасного інформаційного світу" до підручника Інформатика 8 клас (Казанцева О.П., Стеценко І.В.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мультимедіа як ознака сучасногоінформаційного світу

Номер слайду 2

ПОНЯТТЯ МУЛЬТИМЕДІАВажко знайти поняття, яке б мало більше трактувань, аніж мультимедіа. Під цим терміном розуміють одночасне використання різних форм подання інформації, даних, що містять інформацію в різних формах (зазвичай у звуковій і візуальній), систем, що підтримують інтерактивне використання тексту, аудіо, відео й графіки тощо.

Номер слайду 3

ПОНЯТТЯ МУЛЬТИМЕДІАМультимедіа — це програмний продукт, що містить колекції зображень, текстів і даних, які супроводжуються звуком, відео, анімацією та іншими візуальними ефектами, оснащені інтерактивним інтерфейсом з елементами керування.

Номер слайду 4

ПОНЯТТЯ МУЛЬТИМЕДІАОтже, мультимедійний продукт містить такі основні складові: текст, аудіо (звук), зображення, анімацію, відео, інтерактивні елементи. Слово «мультимедіа» вперше було використано в 1965 році для опису шоу, яке поєднало в собі живу рок-музику, кіно, експериментальні світлові ефекти і нетрадиційне мистецтво. Далі впродовж 40 років цей термін означав різне: скажімо, наприкінці 1970-х років під ним розуміли презентації, одержані із зображень від кількох проекторів, синхронізованих зі звуковою доріжкою.І лише на межі ХХ і ХХІ століть це слово набуло сучасного значення.

Номер слайду 5

ЗАСТОСУВАННЯ МУЛЬТИМЕДІАКреативна економіка (або економіка знань)об’єднує галузі, що базуються на інтелектуальній діяльності (рекламі, архітектурі, кінематографії, дизайні, моделюванні одягу, музейній діяльності тощо). Фахівці цих галузей створюють мультимедійні продукти (кіно, рекламу, інтерактивні музеї та екскурсії) і застосовують засоби мультимедіа у своїй діяльності під час проєктування та моделювання.

Номер слайду 6

ЗАСТОСУВАННЯ МУЛЬТИМЕДІАУ комерційній діяльності підприємства та підприємці застосовують мультимедійні презентації, рекламу, сайти з мультимедіа для просування і продажу своєї продукції.

Номер слайду 7

ЗАСТОСУВАННЯ МУЛЬТИМЕДІАВ індустрії розваг мультимедіа застосовуєтьсядля створення спецефектів у кіно та анімації, длястворення вражаючих шоу (наприклад, лазерних)та інтерактивних ігор.

Номер слайду 8

ЗАСТОСУВАННЯ МУЛЬТИМЕДІАВ освіті продуктами мультимедіа є комп’ютерні навчальні курси, електронні навчальні матеріали, підручники, енциклопедії тощо.

Номер слайду 9

ЗАСТОСУВАННЯ МУЛЬТИМЕДІАШирокого розповсюдження використання мультимедіа набуло в науці та інженерії. Без застосування комп’ютерного моделювання і симуляції практично неможливі сьогодні наукові дослідження, проєктування і розробка промислової продукції.

Номер слайду 10

ЗАСТОСУВАННЯ МУЛЬТИМЕДІАНе оминули мультимедійні технології і медицину. Віртуальні операції, моделі людського тіла та процесів, що в ньому відбуваються, широко застосовують під час навчання лікарів. А у повсякденній практиці мультимедійні технології використовуються для проведення різноманітних досліджень, операцій та інших медичних заходів.

Номер слайду 11

СКЛАДОВІ МУЛЬТИМЕДІАТекст — це важлива складова таких мультимедійних продуктів, як електронні презентації, сайти, електронні підручники. Великий вибір шрифтів, різноманітні статичні й динамічні ефекти для оформлення написів дозволяють розробникам мультимедіа підвищити сприйняття тексту та досягти високих естетичних результатів під час його оформлення.Ілюстрації. Знімки, малюнки, комп’ютерна графіка — усе це є сьогодні в розпорядженні тих, хто прагне створити ефектний мультимедійний продукт. Розвиток цифрової фотографії, графічних редакторів і мобільних пристроїв сприяють тому, що сьогодні майже кожний може створювати якісний ілюстративний матеріал. Анімація. Під анімацією розуміють серію зображень, які відтворюються послідовно та імітують рух. Для її створення можна застосовувати програмні технології на зразок Adobe Flash, а також анімовані GIF-файли.

Номер слайду 12

СКЛАДОВІ МУЛЬТИМЕДІААудіо — невід’ємна частина багатьох мультимедійних продуктів. Наприклад, голос диктора в навчальних курсах,музичний супровід в іграх або підкасти (це цифрові аудіофайли, що поширюються через Інтернет і призначені для відтворення на медіапрогравачах). Аудіо записують за допомогою мікрофона або MIDI-інструментів, наприклад, MIDI-клавіатури, що імітує клавіатуру фортепіано. Відео. На відміну від анімації, що складається з окремих зображень, які відтворюються послідовно, відео — це неперервний потік візуальної інформації, який розділяється на окремі кадри під час запису. Коли вони відтворюються з певною частотою (зазвичай 30 кадрів/с), око сприймає їх як безперервний потік візуальної інформації.Інтерактивні елементи створюються в програмний спосіб і забезпечують взаємодію з користувачем. Це — різ-номанітні елементи інтерфейсу користувача, гіперпосилання, керовані користувачем анімаційні об’єкти тощо.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Проаналізувати§ 30, с. 127-130

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Казанцева О.П., Стеценко І.В.)
Додано
17 січня 2023
Переглядів
2108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку