Презентація Музеї Миру

Про матеріал
Презентація про музеї Миру, ООН та ЮНЕСКО із цікавою інформацією та фотоматеріалами, коротко все в одному місці. Можна використовувати на годинах спілкування до Міжнародного дня миру або до Міжнародного дня ООН та ЮНЕСКО.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Міжнародний день миру «Мільйон хвилин миру»

Номер слайду 3

Кімната для роздумів Нью-Йорк (1952) Місце, де панує лише тиша, де повинні говорити лише думки… У центрі – камінь… - вівтар; - твердість та постійність і світі руху та змін; - необхідність вибору.

Номер слайду 4

Зал ЮНЕСКО Ліцей № 22

Номер слайду 5

Зал ЮНЕСКО Ліцей № 22

Номер слайду 6

Зал ЮНЕСКО Ліцей № 22

Номер слайду 7

Зал ЮНЕСКО Ліцей № 22

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Організація Об'єднаних Націй Заснована 24 жовтня 1945 р. у Сан-Франциско з метою підтримання міжнародного миру, безпеки та зв'язків між націями, які базуються на рівності прав та спільному вирішенні проблем екологічного, соціального, культурного та гуманітарного характеру. Цей день святкується як День ООН з 1948 р. На сьогоднішній день 193 країни є членами ООН . Штаб-квартира ООН - Нью-Йорк.

Номер слайду 10

ЮНЕСКО 4 листопада 1946 року на зміну існуючому Міжнародному Інституту Інтелектуального Співробітництва прийшла нова міжнародна установа - Організація Об'єднаних Націй у сфері науки та культури – ЮНЕСКО. Штаб-квартира ЮНЕСКО – Париж.

Номер слайду 11

Цікаві факти офіційними мовами ЮНЕСКО є англійська, французька, іспанська, російська, арабська та китайська; Україна увійшла до ЮНЕСКО 12 травня 1954 року в складі Радянського Союзу; ООН має власну поштову службу, яка випускає власні марки; місії ООН підтримували деякі відомі люди, такі як …

Номер слайду 12

Номер слайду 13

“Думки про війну виникають у головах людей, тому у свідомості людей необхідно плекати ідею захисту миру.” Зі статуту ЮНЕСКО

Номер слайду 14

Невід'ємні компоненти поняття “культура миру” Повага до життя людей та їхніх прав; Відмова від будь-яких форм насилля; Визнання рівності прав і можливостей чоловіків та жінок; Визнання права кожного на висловлення переконань; Відданість принципам демократії, свободи, справедливості, діалогу та взаємопорозуміння між народами; Готовність бережно ставитись до навколишнього середовища.

Номер слайду 15

Музей Варшавського повстання (Польща) Поляки спромоглися відійти від міліарної свідомості раніше за нас. Навіть у музеї Варшавського повстання тепер говорять не стільки про війну, скільки про її нелюдську суть, про ту, якою байдужою була “велика політика” до долі сотень тисяч людей.

Номер слайду 16

Хіросімський меморіальний музей миру (Японія) Експозиція музею представляє факти атомного бомбардування з метою сприяння ліквідації атомної зброї у всьому світі та досягнення всесвітнього миру.

Номер слайду 17

Модель міста Хіросіми до та після ядерного вибуху

Номер слайду 18

Годинник 59-літнього жителя Хіросіми, який на момент вибуху знаходився на відстані 2 км від епіцентру….

Номер слайду 19

Меморіальний музей миру в м. Кані (Франція) Меморіал пропонує своїм відвідувачам здійснити подорож у XX ст. від Другої світової війни до періоду “холодної війни”. Мета – продемонструвати жахи війни, змусити людей думати про мир та прагнути до нього.

Номер слайду 20

1. Скульптура “Ненасилля” ; 2. Артефакти Другої світової війни; 3. Скляна вежа.

Номер слайду 21

Олександрійський міський Музей миру (Україна) Експозиція музею складається з 3 залів : зал України, зал Миру й етнографічний зал “Світлиця козака Вуса”. У залі Миру зібрані матеріали, які показують наслідки війни, доводять, чому людство повинно вести активну боротьбу за мир на планеті.

Номер слайду 22

Міжнародний музей миру та солідарності у м. Самарканд (Узбекистан) У грудні 1986 р. (Міжнародний рік Миру) було засновано музей з метою консолідації всіх народів за допомогою демократії. Колекція музею на сьогоднішній день налічує близько 20 тис. експонатів з більш ніж 100 країн всіх континентів.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

- Міжнародний рік стійкої енергетики для всіх; - Міжнародний рік кооперативів; (Відзначається згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН ) - 2012 рік президент України – В. Ф. Янукович проголосив роком культури та відродження музеїв. - 2013 – Міжнародний рік співробітництва у сфері водних ресурсів

Номер слайду 25

2011-2020 Третє міжнародне десятиріччя викорінення колоніалізму Десятиріччя біорізноманіття Організації Об'єднаних Націй Десятиріччя дій з метою забезпечення безпеки дорожнього руху 2010 – 2020 Десятиріччя Організації Об'єднаних Націй, присвячене пустелям та боротьбі з опустеленням 2008 – 2017 Друге десятиріччя Організації Об'єднаних Націй у боротьбі у напрямку ліквідації бідності 2006-2016 Десятиріччя реабілітації та стійкого розвитку регіонів, які постраждали під час аварії на ЧАЕС (третє десятиріччя після Чорнобиля) 2005 – 2015 Міжнародне десятиріччя дій “Вода для життя” 2005-2014 Друге міжнародне десятиріччя корінних народів миру Десятиріччя освіти в інтересах стійкого розвитку Організації Об'єднаних Націй 2003-2013 Десятиліття грамотності Організації Об'єднаних Націй: освіта для всіх

Номер слайду 26

? В якому році була заснована наша школа? Коли наш ліцей був прийнятий до САШ? Коли було засновано ООН? Скільки країн входить до складу ООН? Коли святкується день ЮНЕСКО? Які Музеї Миру ви запам'ятали? Які б хотіли відвідати? Чому?

Номер слайду 27

ppt
Додано
22 вересня 2023
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку