Презентація музею школи

Про матеріал
Презентую музей "Історії краю" при спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ступенів № 8 з поглибленим вивченням англійської мови Новокаховської міської ради Херсонської області
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історико – краєзнавчий музей при спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 з поглибленим вивченням англійськоі мови м. Нова Каховка

Номер слайду 2

Історико – краєзнавчий музей є осередком освіти і виховання, який сприяє формуванню у школярів національної свідомості, любові до рідної землі, свого народу, забезпеченню духовної єдності поколінь і призначений для вивчення, збереження та використання історичних матеріалів. Перший пункт статуту Історико – краєзнавчого музею.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Музей має багаті археологічні матеріальні пам’ятки давньої історії рідного краю, починаючи з первісного ладу: знаряддя праці, залишки глиняного посуду.

Номер слайду 5

Багата експозиція розповідає про період Великої Вітчизняної війни: особисті речі бійців, листи з фронту, залишки снарядів бомб, мін.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гуртківці та учні школи постійно беруть участь у міських конкурсах: «Місто, в якому я живу», обласних та всеукраїнських конкурсах, експедиціях: «Історія міст і сіл України», «Краса і біль України».

Номер слайду 8

Зібрано матеріал з історії козацтва Олешківської та Кам’янської січі. Запрошували до себе сучасних козаків Каховського Куреня.

Номер слайду 9

Частими гостями у музеї бувають воїни-інтернаціоналісти, воїни-афганці. Бухтій Олександр Михайлович Біленко Василь Іванович.

Номер слайду 10

Чертков Павло Васильович- голова спілки воїнів- афганців

Номер слайду 11

Велику роботу гуртківці та учні школи проводять з ветеранами Великої Вітчизняної війни, зібрано матеріал про їх життєвий та бойовий шлях. Цікавим для дітей є те, що це їхні дідусі, бабусі, родичі, а також городяни, сусіди, які проживають поряд з ними.

Номер слайду 12

Рідне місто любимо, пишаємося ним, вивчаємо історію, збираємо матеріали з історії міста: будівництва Каховської ГЄС (це альбоми 1956 р., якими нагороджували будівників ГЄС);

Номер слайду 13

Зібрали матеріали про вулиці рідного міста;

Номер слайду 14

Зібрали матеріали про промислові підприємства міста;

Номер слайду 15

Зробили книжку «Видатні люди Нової Каховки»;

Номер слайду 16

Весь зібраний матеріал використовуємо під час проведення уроків, класних годин, позаурочних заходів, екскурсій. Музей пропонує учням та класним керівникам екскурсії та розповіді за темами. У нас бувають гості з інших шкіл та міст Херсонщини.

Номер слайду 17

На базі музею проводиться методична робота вчителів історії, заступників директорів з виховної роботи.

Номер слайду 18

До 30-річчя школи було зібрано багатий матеріал про вчителів, які працювали і нині працюють у нашій школі.

Номер слайду 19

При музеї працюють краєзнавчі гуртки, учні збирають матеріал про сьогодення нашого міста та рідного краю.

Номер слайду 20

Керівника музею – Карюхіну Ірину Леонідівну, неодноразово нагороджували за “ багаторічну плідну працю ”

Номер слайду 21

Історію рідного краю необхідно знати і любити.

ppt
Додано
20 березня 2020
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку