Презентація на тему: "12 квітня - День авіації і космонавтики"

Про матеріал
Можна використовувати до Дня космонавтики, вшанування пам'яті Каденюка, на урок Я у світі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

12 квітня - День авіації і космонавтики

Номер слайду 2

Історія Дня космонавтики Свято відзначається щорічно в один і той же день, 12 квітня, в пам'ять про перший політ людини в космос. 12 квітня 1961 року космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі облетів орбіту Землі. Запуск був здійснений під керівництвом відомого українського конструктора, який народився в Житомирі, Сергія Корольова. Гагарін стартував з космодрому "Байконур" на кораблі "Восток-1" і пробув у космосі 108 хвилин.

Номер слайду 3

Перший український космонавт Леонід Каденюк вписав своє ім'я в історію України та світу, тож його досягненням ми завжди пишатимемося. І хоча космонавта не стало в 2018 році, ми повинні пам'ятати його біографію.

Номер слайду 4

Біографія Леоніда Каденюка Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в сім'ї сільських вчителів. Стати космонавтом він хотів з самого дитинства. Зрештою, у той час про цю престижну професію мріяло чимало людей, адже юність Леоніда припала на період розвитку космічної сфери в СРСР, коли всі захоплювалися Юрієм Гагаріним. Закінчивши середню школу зі срібною медаллю, Каденюк вступив до Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків. Там він здобув диплом льотчика-інженера.

Номер слайду 5

У 1976 році Леонід вирішив спробувати свої сили у відборі до загону радянських космонавтів. Після тривалих фізичних і психологічних тренувань його разом зі ще вісьмома чоловіками відібрали серед понад 3 000 охочих. Опісля Леонід Каденюк пройшов загальнокосмічну підготовку і отримав кваліфікацію льотчик-випробувача та космонавта-випробувача. У 1985 році Леонід Костянтинович вирішив здобути другу вищу освіту і вступив до Московського авіаційного інституту, який закінчив у 1989 році за спеціальністю "інженер-механік". Тривалий час Каденюк вивчав різні космічні кораблі та літав більш ніж на 50 типах літаків різного призначення, здебільшого – винищувачах. Якщо порахувати загальну кількість часу, проведеного ним в небі, цей показник перевищить 2 400 годин. Виходить, що Леонід Каденюк відпрацював в небі 100 повних діб без посадки.

Номер слайду 6

З 19 листопада по 5 грудня 1997 року Каденюк здійснив політ на американському транспортному космічному кораблі "Колумбія" місії STS-87. У космосі українець та його колеги проводили експерименти спільного українсько-американського дослідження з трьома видами рослин: ріпою, соєю і мохом. Зокрема, вони вивчали, як стан невагомості впливає на фотосинтетичний апарат рослин, на запліднення та розвиток зародка тощо.

pptx
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
6059
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку