Презентація на тему "Алгоритми і виконавці" 4 клас,інформатика

Про матеріал

Презентація на тему "Алгоритми і виконавці" 4 клас, урок інформатики. Можна використовувати як на звичайному уроці, так і на відкритому. Може комусь стане у пригоді. Користуйтеся.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Алгоритми і виконавці. Способи подання алгоритмів»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

КОМАНДИ – це чіткі накази виконати певні дії («Купи хліба», «Піди до крамниці», «Пообідай»). ВИКОНАВЦІ – ті, хто розуміє та може виконати ці команди. АЛГОРИТМ – це послідовність команд для виконавця, які слід виконати для розв'язання певної задачі.

Номер слайду 4

Способи подання алгоритмів. Графічне подання алгоритму називають блок-схемою алгоритму. Команди в блок-схемі розташовують усередині прямокутників. А стрілки, що з’єднують прямокутники, показують, яку команду треба виконати після якої. Початок та кінець алгоритму позначають спеціальними блоками (овалами) Алгоритми, в яких команди виконуються послідовно в порядку їх запису, називають алгоритмами слідування. 

Номер слайду 5

СЛОВЕСНИЙ СПОСІБ ПОДАННЯ АЛГОРИТМІВ1. Налити в чайник води2. Поставити чайник на вогонь3. В чашку покласти пакетик чаю та 2 ложки цукру4. Кипяток налити в чашку5. Почекати 2 хвилини і чай готовий. ПОДАННЯ АЛГОРИТМІВ ЗА ДОПОМОГОЮ МАЛЮНКІВ

Номер слайду 6

Початок. Викопати ямку Налити в неї води. Поставити саджанець. Закопати ямку. Притоптати землю. Полити деревце. Кінець

Номер слайду 7

Алгоритм, поданий мовою, зрозумілою комп’ютеру, та призначений для виконання на комп’ютері, називають програмою. Мови, на яких пишуть програми, називають мовами програмування, а людей, що пишуть ці програми. — програмістами. Щоб було зручно створювати програму, бачити результат її виконання, виправляти помилки, використовують спеціальні середовища програмування У минулому навчальному році ви вже ознайомились із середовищем програмування Scratch (Скретч) і навіть навчились створювати невеличкі програми. Сьогодні ви знову зустрінетесь з комп'ютерним виконавцем Рудим котом, пригадаєте, як ви вчили його ходити.—Але, перш ніж розпочати роботу за комп’ютером, пригадаємо правила техніки безпеки

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка «Рукавичка»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Підсумок уроку. 1. Що таке команда,виконавець, алгоритм?2. Які способи подання алгоритмів ви знаєте?3. Для чого призначені середовища програмування?4. Складіть блок – схему алгоритму розв’язання виразу 35 + (8∙3) – 17. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Zagalets Victoria
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Борківська Ірина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 вересня 2018
Переглядів
13724
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку