Презентація на тему "Англійські колонії в Північній Америці. Війна за незалежність (1775—1783 рр.). Утворення США"

Про матеріал
Наочний матеріал для закріплення теми за підручником "Всесвітня історія : підруч. для 8 класу загальноосвіт. навч. закладів / С. В. Д’ячков, С. Д. Литовченко. — Х. : Вид-во «Ранок», 2016. — 256 с. : іл."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Англійські колонії в Північній Америці. Війна за незалежність (1775—1783 рр.). Утворення США

Номер слайду 2

Поява та розвиток колоній Англія долучилась до створення колоній у кінці XVI cт. → могла захопити землі у Північній, але не у Південній Америці. 1607 р. – I-е постійне поселення – Джеймстаун (до цього – невдалі спроби), 1620 р. – Плімут (існує до сих пір). З часом усі освоєні землі були розподілені на 13 колоній. Виділяють 2-і групи колоній: - а) південні та центральні – належали прихильникам англійського короля, земля – обробіток плантаціями (великими землеробськими господарствами) за допомогою привезених з Африки рабів; - б) північні – належали пуританам (були незалежні від короля), землі оброблялись фермерами (особисто вільні виробники).

Номер слайду 3

Головні сільськогосподарські культури. Тютюн. Бавовник (джерело бавовни)

Номер слайду 4

Причини війни колоній за незалежність- значні розмір та кількість податків, їхнє постійне зростання;- обмеження діяльності мануфактур (дозвіл на вивіз у Англію лише заготовок, але не готових товарів; заборона на ввіз машин, торгівлі з іншими державами- заборона фермерам на освоєння нових земель на континенті.- відсутність представників колоністів у британському парламенті, неможливість впливати на роботу останнього.

Номер слайду 5

Перебіг війни за незалежність 1773 р. – у гавані м. Бостон (нині - США) місцеві жителі викинули у море весь вантаж чаю, який був на англійських кораблях у порту (як знак протесту проти введення мита на чай як символу англійського панування над колоніями) – “Бостонське чаювання” – один з приводів початку бойових дій. 1774 р. – збір представників колоній – І-ий Континентальний конгрес – оголошення бойкоту (відмова від купівлі) англійських товарів. 1775 р. – битва при Лексингтоні – початок бойових дій (головнокомандувач військ колоністів – Джордж Вашингтон). 1777 р. – битва під Саратогою – перша перемога колоністів. 1783 р. – Версальський мирний договір (Париж) – Англія визнавала незалежність США.

Номер слайду 6

Декларація незалежностіПід час війни, 4 липня 1776 р., на ІІ Континентальному конгресі, було ухвалено Декларацію незалежності США. Згідно з нею: - 13 колоній проголошували своє перетворення у штати та об’єднання в єдину державу – Сполучені Штати Америки; - проголошувалась рівність усіх громадян держави перед законом, без наявності станів.

Номер слайду 7

Після перемоги у війні державне будівництво США продовжилось: 1787 р. – ухвалення Конституції США. 1789 р. - обрання першого Президента США – Джорджа Вашингтона. Джордж Вашингтон Президент США (1789-1797 рр.)

pptx
Додано
3 червня 2020
Переглядів
6750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку