Презентація на тему: «Архітектура очима дітей. Місто»

Про матеріал
В ході індивідуальної та групової роботи над проектом учні знайомляться з поняттями: «макет», «моделювання», вчаться виконувати розгортки будівель, створювати макети вулиць, установ, вибирають засоби передачі інфомації для виступів на уроці-презентації. Учні будуть створювати макет «Місто».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект «Архітектура очима дітей. Місто»Підготувала: вчитель образотворчого мистецтва. Сіра Неля Антонівна

Номер слайду 2

Характеристика проекту

Номер слайду 3

В ході індивідуальної та групової роботи над проектом учні знайомляться з поняттями: «макет», «моделювання», вчаться виконувати розгортки будівель, створювати макети вулиць, установ, вибирають засоби передачі інфомації для виступів на уроці-презентації. Стислий опис проекту

Номер слайду 4

закріплювати знання учнів про стилі архітектури, мову архітектури, розширити знання учнів з архітектурного мистецтва; ознайомити учнів з професією інженера-конструктора, з поняттями: «макет» «моделювання»; удосконалювати навички роботи з папером та картоном.. Мета проекту

Номер слайду 5

1. Ознайомити з класифікацією архітектурних об’єктів за призначенням, надати початкові відомості про містобудування; закріплювати в учнів уміння сприймати, розрізняти та аналізувати характерні особливості архітектурних споруд, формувати вміння порівнювати, навички зображення архітектурних об’єктів.2. Учити виконувати креслення розгорток будинківі дотримуватися правил техніки безпеки при роботі з різними матеріаламита інструментами.3. Розвивати в дітей вміння аналізувати порівнювати комбінаторні здібності, образне, логічне, просторове мислення, творчу уяву, фантазію, кмітливість, творчий підхід до роботи; помічати красиві елементи в архітектурних спорудах.4. Сприяти формуванню в дітей уміння аналізувати, узагальнювати; навчати міркувати, стимулювати розвиток допитливості; розширенню інтелектуального та духовного рівнів, що допомагає всебічно та раціонально підготувати дитину до життя та творчої діяльності в умовах сьогодення. 5. Виховувати в учнів естетичне сприйняття навколишнього світу, екологічну культуру; охайність, увагу, уміння бачити красу та гармонію та здатність до конструктивного мислення.6. Вчити працювати в групах, виховувати цікавість та самостійність, вміння оцінювати свої досягнення в виконанні проекту.7. Розвивати вміння пошуку інформації у бібліотеці та в мережі Інтернет, навиків роботи з інформацією у вигляді творчого звіту. Завдання поекту

Номер слайду 6

Очікувані результати:творчий підхід до виконання будь-якого завдання;духовне збагачення особистостіготувати підростаюче покоління до майбутнього життяуміння використовувати матеріал для створення макетів будівельстворення шедеврів власними руками

Номер слайду 7

Етапи проекту: Розробка. Планування. Оцінювання. Презентація. Реалізація

Номер слайду 8

трипільські макети житла і культових споруд

Номер слайду 9

Макет житла древніх словян

Номер слайду 10

ритуальні та архітектурні макети з давньої Індії і Китаю,котрі датуються X-ХII століттям. Древній Китай. Макети пагоди, Х-ХІ ст. Древня Індія. Храм Махабодхи ХІІ століття.

Номер слайду 11

в період італійського відродження, були створені такі шедеври, як макет собору Святого Петра в Римі і макет купола кафедрального собору Санта Марія дель Фьоре.

Номер слайду 12

Наприкінці ХIХ століття одним з піків розвитку архітектурного макетування стали твори Каталонського архітектора Антоніо Гаудісобор Саграда Фамілія в Барселоні.

Номер слайду 13

Архітектурний макет – це просторове зображення, модель архітектурної споруди, міста, зазвичай у зменшиних розмірах

Номер слайду 14

Макетування (від італ. «macetto» - ескіз, начерк) - умовне або «натуральне» об'ємно-просторове зображення об'єкта в певному масштабі, що дозволяє вести пошук і оцінку естетичних, функціональних, конструктивно-технологічних або споживчих якостей нових виробів і форм, в комплексі аналізувати різні аспекти конкретного проектування.

Номер слайду 15

Графічні зображення можуть мати різний вид: нариси, ескізи, пошукові рисунки, демонстраційні рисунки, художньо-конструкторські креслення.

Номер слайду 16

спадщина великого майстра німецького Відродження Альбрехта Дюрера

Номер слайду 17

відомі архітектори: Антоніо Гауді, Рос Мак Кола, Антоніо Сант-Еліа, Фрідріх Штовассер

Номер слайду 18

Розподіл ролей між учнями в групах:

Номер слайду 19

Виконання креслення розгортки будівель на основі отриманих матеріалів

Номер слайду 20

Інструктаж до виконання розгортки будинків: Перед початком роботи учні згадують правила техніки безпеки при роботі з різними художніми матеріалами, креслярськими інструментами ножицями.

Номер слайду 21

Фотогалерея

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Анікіна Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ящук Анастасія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 лютого 2019
Переглядів
2800
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку