Презентація на тему "Атлантичний океан"

Про матеріал

Цю презентацію можно використовувати в якості доповнення до теоретичного матеріалу з теми "Атлантичний океан". У презентації наведені загальні характеристики Атлантичного океану, особливості його географічного положення та берегової лінії, історія дослідження, будова рельєфу дна, клімат, водні маси, органічний світ, мінеральні ресурси та екологічні проблеми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атлантичнй океан

Номер слайду 2

Географічне положення. Друге місце за розмірами91,6 млн км кв. Омиває 5 материків. Видовжений у меридіанальному напрямку

Номер слайду 3

Історія дослідження. Перший період. Мореплавці Скандінавії

Номер слайду 4

Історія дослідження. Перший період. Подорожі Христофора Колумба

Номер слайду 5

Історія дослідження. Другий період. Проводилися глибоководні дослідження й вивчалися властивості водних мас. Уперше був використан батометр.

Номер слайду 6

Історія дослідження. Третій період. Дослідницьке судно. У наш час природу океану продовжують вивчати понад 40 наукових кораблів із різних країн. Океанологи ретельно досліджують взаємодію океану й атмосфери, спостерігають за Гольфстрімом та іншими течіями, за рухом айсбергів.

Номер слайду 7

Берегова лінія. Дуже розчленована тільки в Північній півкулі. Панамський канал сполучає Атлантичний океан з Тихим, а Суецький — з Індійським.

Номер слайду 8

Рельєф дна. Особливе місце тут посідає серединно-океанічний хребет, який перетинає океан з півночі на південь. Майже через увесь серединно-океанічний хребет простягається рифт. Він розчленований численними поперечними розколинами.

Номер слайду 9

Будова дна Світового океану

Номер слайду 10

Рельєф дна. Ісландія

Номер слайду 11

Рельєф дна

Номер слайду 12

Клімат і води

Номер слайду 13

Органічний світ. Скумбрія. Меч-риба. Тріска. Косатка. Лангуст

Номер слайду 14

Мінеральні ресурси. У Північному морі та Мексиканській затоці видобувають нафту і газ. В прибережних водах Канади, Ве-ликобританії видо-бувають кам'яне вугілля.

Номер слайду 15

Ресурси Атлантичного океану. Біологічні – океан багатийрибою. Інтенсивно ведеться рибальство. Мінеральні – основні райони морського нафтовидобутку: Північне море, Мексиканська і Гвінейська затоки. Видобуток кам'яного вугілля на дні ведеться біля берегів Великої Британії і Канади. На шельфі Південної Африки –родовища алмазів. Енергетичні – «Ля-Ранс» – припливні електростанції. “Ля-Ранс”, Франція

Номер слайду 16

Екологічні проблеми. Забруднення нафтопродуктами. Аварія на танкеріЗабруднення побутовими відходами

Номер слайду 17

Екологічні проблеми. Пляма сміття

pptx
Додано
28 жовтня 2020
Переглядів
1188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку