Презентація на тему "Безпека на зупинках громадського транспорту"

Про матеріал
Презентація на тему "Безпека на зупинках громадського транспорту" розкриває такі питання: • Зупинка • дорожній знак • дорожня розмітка. Презентація створення по підручнику, тому учням буде цікаво і змістовно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека на зупинках громадського транспорту. Вчитель ЗБД Власюк К. П.

Номер слайду 2

Безпека на зупинках громадського транспорту:• Зупинка • дорожній знак • дорожня розмітка

Номер слайду 3

Зупинка Дорога до школи для багатьох починається із зупинки. Зупинка громадського транспорту — це спеціально обладнане місце, призначене для посадки та висадки пасажирів. Зупинку позначають спеціальним дорожнім знаком або розміткою на дорозі.

Номер слайду 4

Завдання: По черзі скажіть, як називається зупинка громадського транспорту поблизу вашого будинку. Виконайте завдання за допомогою мал. Визначте для кожного дорожнього знака назву зупинки, вид транспорту і номер маршруту. Перейдіть за QR-кодом і завантажте бланки. Пригадайте дорожні знаки та підпишіть у бланках, що вони означають. Позначте дорожні знаки, які ви бачите по дорозі від дому до школи.

Номер слайду 5

Правила безпеки на зупинціЗупинка — це місце підвищеної небезпеки. Тут збирається значна кількість людей, які здійснюють посадку і висадку з громадського транспорту. Через скупчення людей і транспорту може виникнути тиснява, когось можуть виштовхнути під колеса. Розгляньте таблицю і обговоріть, що дозволенно, а що заборонено робити на зупинці.

Номер слайду 6

ЗАВДАННЯ:• Проаналізуйте, до чого може призвести порушення цих правил. • Складіть пам’ятку про правила безпечної поведінки на зупинці, за допомогою яких ви могли б навчати інших дітей.

Номер слайду 7

Небезпеки переходу дороги на зупинціЯкщо після виходу з автобуса вам треба перейти на інший бік дороги, дочекайтеся, коли транспорт від’їде, і тільки після цього переходьте дорогу через пішохідних перехід. Дотримуйтеся рекомендацій, що на малюнку.

Номер слайду 8

Перехід дороги з трамвайними коліями. Зазвичай пасажири сідають у транспорт і виходять із нього на тротуар. Та є ще один вид зупинок, де посадку та висадку здійснюють на проїзну частину. Це зупинки, на яких трамвайні колії прокладено по серед дороги.

Номер слайду 9

Завдання:

Номер слайду 10

Перехід дороги з трамвайними коліями. За правилами дорожнього руху водії автомобілів мають зупинитись і пропустити пасажирів, що вийшли з трамвая або йдуть до нього. Але це правило діє лише тоді, коли трамвай зупинився і відчинилися двері. Тож не поспішайте перебігати дорогу перед автомобілями — трамвай зупиниться, і лише тоді зможете перейти дорогу й увійти у відчинені двері. Перш ніж рушити до трамвая або від нього, перевірте, чи всі автомобілі зупинились, адже й серед водіїв трапляються порушники.

Номер слайду 11

Завдання:

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Опрацювати § 5. Безпека на зупинках громадського транспорту. Та виконати мозаїку завдань на ст. 46.

Номер слайду 13

Джерела: Https://www. Google. Comhttps://pidruchnyk. Com. Ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut- voroncova-5-klas. Html

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
6 лютого
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку