Презентація на тему" Керуємо часом"

Про матеріал
Презентація на тему" Керуємо часом" створена по підручнику, тому учням буде цікаво і змістовно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Керуємо часом. Вчитель ЗБД Вдасюк К. П.

Номер слайду 2

Керуємо часом• крадії часу • тайм-менеджмент • щоденник• чеклис

Номер слайду 3

Секунда за секундою, хвилина за хвилиною, година за годиною спливає час... А куди він спливає, залежить від вас. Прочитали цікаву книжку, навчилися танцювати або чистити картоплю — час витрачено на добру, корисну справу. А коли цілий день грали у комп’ютерні ігри, то потім дивуєтеся: куди ж подівся час? І не можете пригадати, бо його було змарновано, викрадено з вашого життя. Щоб не гаяти дорогоцінний час, потрібно вміти розставляти пріоритети, тобто визначати, які справи є дуже важливими, які — важливими, а які — неважливими. Найважливіші справи пов’язані зі здоров’ям, родиною, навчанням. Важливі справи пов’язані з друзями, хатньою роботою. Неважливі справи — це справжні крадії часу (тривалі комп’ютерні ігри, довгі розмови по телефону). Час треба приділяти найважливішим і важливим справам. А неважливі справи самі заповнять проміжки між ними. Важливі та неважливі справи

Номер слайду 4

• Розгляньте перелік справ Олександри . Обговоріть, чи правильно вона розподілила їх на найважливіші, важливі й неважливі.

Номер слайду 5

• За допомогою першого QR-коду завантажте бланк, складіть свій перелік справ і розподіліть їх на категорії. • Перейдіть за другим QR-кодом і визначте, які заняття є крадіями часу.

Номер слайду 6

Ми живемо у динамічному світі, іноді нам не вистачає 24 годин на добу. Тому кожному важливо розвивати навички керування часом. Їх ще називають навичками тайм-менеджменту (англ. time — час, managment — керування). Це планування свого життя за допомогою розпорядку дня, чеклистів (переліку важливих справ), щоденника тощо.

Номер слайду 7

• Розгляньте зразок фрагмента плану на тиждень Олега на мал. • Подивіться відео про тайм-менеджмент. • Завантажте бланк і складіть план на тиждень. • Перевірте свій розклад за допомогою крос-тесту на наступному слайді.

Номер слайду 8

КРОС-ТЕСТ «ДЛЯ ВСЬОГО СВІЙ ЧАС»1. Щоночі ви спите не більш як 7 годин (4), 8-9 годин (5) чи більш як 10 годин (6)?2. Ви харчуєтеся 1-2 рази (7), 3-4 рази (8), більш як 6 разів на день (9)?3. Щодня маєте достатньо вільного часу для відпочинку та ігор (10) або через надмірну зайнятість не можете собі цього дозволити (11)?4. Цього часу недостатньо для сну (1).5. Цього достатньо для нормального відпочинку (2).6. Спати більш як 10 годин — це марнування дорогоцінного часу (1).7. 1-2-разове харчування не є корисним. Ваш організм потребує великої кількості поживних речовин, які за один або два прийоми їжі йому важко засвоїти (2).

Номер слайду 9

8. Добре. Якщо відчуваєте голод або спрагу між основними прийомами їжі, можна з’їсти яблуко, випити склянку соку (3).9. Здоровим людям лікарі радять робити щонайменше тригодинну перерву між прийомами їжі. Але якщо ваша маса в нормі, покладайтеся на свій апетит (2).10. Правильно. Навчання і домашні обов’язки не повинні забирати увесь ваш вільний час. Щодня у вас має бути одна-дві години для розваг та занять улюбленими справами (12).11. Це неправильно. Ви неодмінно повинні мати вільний час для ігор і розваг. Дозвілля — необхідна складова вашого життя (3).12. Молодці. Ви дісталися кінця.

Номер слайду 10

Запам'ятайте!• У вашому віці треба спати не менш як 8 годин на добу.• Щодня пийте 7-8 склянок води.• Ви повинні харчуватися 3-4 рази на день.• Щодня у вас має залишатися вільний час для розваг і улюблених справ.

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Опрацювати § 9. Керуємо часом. Виконати мозаїку завдань на ст. 77

Номер слайду 12

Джерела. Https://www. Google. Comhttps://pidruchnyk. Com. Ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut- voroncova-5-klas. Html

Номер слайду 13

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
7 лютого
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку