Презентація на тему "Безпека руху велосипедиста"

Про матеріал
Презентація "Безпека руху велосипедиста " 6 клас Містить історію виникнення велосипеда, правила дорожнього руху, цікаві вправи та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ти – велосипедист. Безпека руху велосипедиста. Виколала. Вчитель основ здоров`я. Вітринська Юлія Йосипівна

Номер слайду 2

Мета уроку: ознайомитись з елементами конструкції велосипеда,його перевагами та недоліками; вивчити правила дорожнього руху для велосипедистів; розвинути увагу та швидкість реакції; виховати відповідальне ставлення до обов'язків велосипедиста.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1791 р. У Франції граф Де Сиврак побудував з дерева двоколісну машину, яку назвав "Селярифер", на ній можна було рухатися, сидячи зверху і відштовхуючись ногами від землі.«З історії велосипеда»

Номер слайду 5

1890 рік. Практично одночасно декілька підприємств розпочали виробництво веломашин з рамами замкнутої ("діамант") форми. З цього часу сучасний вигляд велосипеда практично сформувався, а подальший прогрес лише вдосконалював окремі вузли та механізми.«З історії велосипеда»Спочатку з велосипедистів сміялися. Був час, коли поліція намагалася заборонити велосипеди, вважаючи, що вони заважають дорожньому руху. Але нині цей легкий, маневрений, дешевий і еко­логічний вид транспорту набуває дедалі більшої популярності в усьому світі.

Номер слайду 6

Різновиди велосипедів. Класифікація. Туристичний велосипед. Гоночний велосипед. Велосипед для велоболу. Велотаксі Лежачий велосипед. Веломобіль

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Робота в групах: Для хлопчиків1. Демонстрація елементів конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху. Для дівчаток2. Демонстрація одягу для велосипедистів.

Номер слайду 9

Давайте, не будемо забувати про те, що велосипед - це теж транспортний засіб. А це означає, що правилами дорожнього руху обумовлено, що мінімальний вік для управління на громадських дорогах велосипедом повинен становити 14 повних років.

Номер слайду 10

Таким чином, особа, яка керує велосипедом, має перевірити технічний стан транспортного засобу, особливо рульового управління та гальмівної системи.

Номер слайду 11

Рух велосипеда повинен здійснюватися тільки по крайній правій смузі (не далі одного метру від бордюру). На тротуари і пішохідні доріжки дозволяється заїжджати, якщо це не створить перешкод пішоходам. 1 метр

Номер слайду 12

У правилах також зазначено, що перевозити дітей на велосипеді дозволено: якщо дитині менше 7 років; у разі наявності додаткового спеціального сидіння, обладнаного надійними підніжками.

Номер слайду 13

Забороняється: Їздити, якщо несправна гальмівна система або рульове керування. Перевозити вантаж, який виступає за габарити велосипеда, який заважає управлінню, більш ніж на 0,5 м. Їздити, не тримаючись за кермо хоча б однією рукою.

Номер слайду 14

Забороняється буксирування велосипеда, за винятком буксирування причепом. Забороняється повертати ліворуч або розвертатися на дорогах з трамвайним рухом і на дорогах, що мають більше однієї смуги для руху в даному напрямку;Забороняється їхати по основній дорозі, якщо поруч є велосипедна доріжка.

Номер слайду 15

При поломці велосипеда потрібно вести його по дорозі, ідучи в попутному напрямку руху транспорту. На нерегульованому перехресті велосипедной доріжки з дорогою (якщо вони пересікаються не на перехресті) велосипедисти повинні дати дорогу транспортним засобам, що рухаються по цій дорозі.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дорожні знаки для велосипедистів. Велосипедна доріжка. Дати дорогу. Проїзд без зупинки заборонено. Рух заборонено. Дорога для автомобілів. Автомагістраль. Рух на велосипедах заборонено. Пішохідна зона

Номер слайду 18

Наслідки незнання правил для велосипедистів

Номер слайду 19

Вправи для розвитку увагизнайти очима цифри від 1 до 25 , відзначити час (Людині з доброю увагою зна­добиться на цю вправу не більше Зосекунд)23 6 11 4 3 177 15 19 14 25 1 8 5 22 24 16 9 12 20 10 13 18 21 2

Номер слайду 20

Вправа для розвитку швидкості реакції

Номер слайду 21

Спочатку знайди чорну одиницю, потім черво­ну, далі чорну двійку і червону двійку і так далі. Якщо впораєшся за 40 секунд — у тебе добра увага, якщо більш як за 50 секунд — недо­статня, її необхідно тренувати.7 10 5 1 6 2 8 3 9 4 11 2 8 12 4 10 5 7 12 9 1 3 6 11

Номер слайду 22

Дбайте про свою безпеку!

Номер слайду 23

Домашнє завдання§ 29 опрацювати, ст. 140, запитання 10 (усно)

Номер слайду 24

Дякую, ви молодці!

pptx
Додано
1 серпня 2022
Переглядів
2816
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку