Презентація на тему "Біографія В.Шекспіра"

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури "Вільям Шекспір – видатний англійський драматург" Огляд життя та творчості поета
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вільям Шекспір(23 квітня 1564-23 квітня 1616рр.)Презентацію виконав учень 10-А класу Тімченко Максим

Номер слайду 2

Шекспір – англійський драматург Єлизаветинської епохи. Один з найвідоміших драматургів світу

Номер слайду 3

Вільям Шекспір народився в Стратфорді-на-Ейвоні 23 квітня 1564 року (дата народження приблизна). Вільям Шекспір був найстаршим сином Джона Шекспіра, місцевого ремісника, та Мері Арден, доньки землевласника.

Номер слайду 4

Початкову освіту Шекспір здобув у Стратфордській початковій школі, де він вивчав історію, класичну літературу та театральне мистецтво. Хоча є згадки про те, що він працював шкільним вчителем, деякі історики стверджують, що після закінчення школи Шекспір був підручним у майстерні свого батька. Не відомо напевно, чи він отримав вищу освіту.

Номер слайду 5

У віці 18 років Шекспір одружився з Енн Хетевей, яка була на 8 років старшою від нього. У них було троє дітей: старша донька Сюзанна, яка народилася через 6 місяців після одруження, та близнюки Джудіт та Хемнет. У 1596 році Хемнет помер (йому тоді було 11 років; ймовірна причина смерті - чума). Вважається, що свою скорботу за сином Шекспір виразив у п'єсі "Король Іоанн" в словах Констанції: "Воно [горе] мені сина замінило".

Номер слайду 6

1585 рік позначився розквітом творчої діяльності Вільяма Шекспіра. Він переїхав до Лондона, де зробив успішну кар'єру актора та письменника. Більшість творів Шекспіра були написані у проміжку між 1589 та 1613 роками. На початку своєї письменницької кар'єри Шекспір писав в основному комічні п'єси. Однак згодом його твори почали більше схилятися у бік трагізму, завдяки чому його творчість вийшла на зовсім новий рівень майстерності.

Номер слайду 7

За свою недовгу кар’єру він написав понад 37 п’єс (10 трагедій, 17 комедій, 10 історичних хронік), 154 сонета, 2 поеми та чимало романтичних віршів.

Номер слайду 8

У березні 1616 року Шекспір написав заповіт і помер від хвороби 23 квітня 1616 року.

Номер слайду 9

Цікаві факти

Номер слайду 10

1. На одному з найбільш відомих зображень Шекспіра, відомому як портрет Чандоса в лівому вусі Шекспіра є золота сережка. Тоді це було дуже модним та свідчило про богемний спосіб життя.

Номер слайду 11

2. За життя Шекспіра жінкам заборонялось з'являтися на сцені в театрі, а всі жіночі ролі виконували чоловіки. Сьогодні важко уявити як у п'єсі Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» головну жіночу роль виконував чоловік, але тоді це було звичним явищем.

Номер слайду 12

3. У Вільяма була лише одна внучка Єлизавета. Проте вона померла бездітною і тому в Шекспіра сьогодні не має прямих нащадків.

Номер слайду 13

4. Цікавий факт, що до наших днів не збереглося жодного прижиттєвого портрета Шекспіра. Досі точно невідомо, як насправді виглядав драматург.

Номер слайду 14

5. За даними Оксфордського словника англійської мови, Шекспір ввів в англійську мову майже 3 тисячі нових слів.

Номер слайду 15

6. Шекспір ніколи не вчився в університеті, але це не завадило йому стати найбільшим діячем світової літератури і знайти популярністю у всьому світі.

pptx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Ковбасенко Ю.І., Ковбасенко Л.В.)
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
10243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку