Презентація "Історія сироти Джейн Ейр на тлі суспільства. У ловудській школі. Пагубність та жорстокість методів виховання англійського суспільства."

Про матеріал
Презентація містить матеріали для проведення другого уроку за романом "Джейн Ейр" "Історія сироти Джейн Ейр на тлі суспільства. У ловудській школі. Пагубність та жорстокість методів виховання англійського суспільства.", які допоможуть зробити ідейно-художній аналіз 5-10 розділів роману, спонукатимуть учнів до аналізу цитатного матеріалу, роздумів, узагальнень щодо характеру головної героїні, визначення проблематики роману.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роман «Джейн Ейр».Історія сироти Джейн на тлі суспільства.(У ловудській школі: пагубність та жорстокість методів виховання англійського суспільства)

Номер слайду 2

Опис поганих умов проживання в Ловудській школі відповідає одному року навчання Шарлотти Бронте в школі в Кован-Бріджі. Згадані в романі спалах тифу і смерть від сухот подруги Джейн Ейр навіяні смертю двох її рідних сестер — також вихованок Кован-Бріджа. Найстарша сестра Шарлотти померла від тифу ще у школі, а друга померла від сухот відразу після повернення зі школи. Засновник школи написаний із преподобного Вільяма Каруса Вілсона (1791—1859), а Елен Бернс — з Марії Бронте, найстаршої сестри письменниці. Після закінчення навчання головна героїня роману продовжує працювати у школі вчителькою. Так само було і в житті Шарлотти Бронте, яка чотири роки вчителювала у ро-гедській школі після того, як завершила в ній студії. Ро-гедська школа.

Номер слайду 3

Розкажіть про перебування Джейн Ейр у сирітському притулку в Ловуді. (Джейн провела у Ловуді вісім років: шість як вихованка, два як вчителька).

Номер слайду 4

Які випробування випали на долю Джейн в Ловуді до приїзду містера Брокльхерстра? Чи можна сказати, що вони зломили дух Джейн?

Номер слайду 5

Які методи виховання і традиції панують у Ловудській школі?Як повстає Джейн проти покірливого прийняття страждань і несправедливості, проти філософії "непротивлення злу"?Приниження, фізичні покарання; відсутність особистого простору і свободи;знецінення особистого «я»;аскетичні , суворі умови;релігійне спрямування. Не втрачає почуття власної гідності,зберігає внутрішню свободу,проявляє незалежність характеру,відстоює право на дружбу , прихильність та любов, стає на захист інших.

Номер слайду 6

Чого досягла Джейн до моменту приїзду та звинувачень Брокльхерста? (Стала однією з найкращих учениць Ловуда.)

Номер слайду 7

(Схильності до облудності й брехні)Опишіть епізод, зображений на іюстраціях. У чому звинуватив Брокльхерст дівчинку?Чи дійсно це так і він має підстави?

Номер слайду 8

Чи були у Ловуді ті, хто любив Джейн, хто допомагав і розраджував?Розкажіть про роль у житті Джейн директриси притулку міс Темпль та її дружбу з Елен Бернс. (Міс Темпль тепло ставилася до дівчинки, піклувалася про неї, допомагала в навчанні. А Елен Берне багато розповідала Джейн про Бога і та усвідомила, що Він – люблячий Отець небесний).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Чому Джейн врешті вирішила залишити Ловуд?У чому Джейн бачить своє щастя?

Номер слайду 11

Пісумуймо. Щастя для Джейн – це можливість бути самою собою, тобто відчувати цілковиту злагоду між серцем і розумом, думками й почуттями. Не в багатстві та спокої бачить його Джейн. Для неї ідеал людського щастя – активна діяльність на благо інших та примноження скарбів духовних.

pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
5940
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку