ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: "бІОМИ ТРОПІЧНИХ ЛІСІВ"

Про матеріал
Презентація містить змістовну коротку інформацію та цікаві фото, що дозволяє краще засвоїти матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

..\Рисунок2.jpg

Номер слайду 2

Біоми тропічних лісів розміщені приблизно між 10° і 30° північної та південної широт, майже на всіх материках (крім Північної Америки)

Номер слайду 3

Загальні запаси біомаси в різних варіантах сезонно- вологих і сезонно-посушливих лісів значно змінюються залежно від зміни зволоження.

Номер слайду 4

У вічнозелених сезонно-вологих лісах біомаса сягає 200-250т/га, а в сезонно-сухих рідколіссях становить не більше 150т/га. Запаси зоомаси становлять близько 0,01% від загального обсягу біомаси – від 30 до 10 кг/га.

Номер слайду 5

Температура і кількість опадів в тропічних лісах змінюються протягом року, обумовлюючи наявність сухого(зимового) і вологого(літнього) сезонів. Температури протягом всього року залишаються досить високими.

Номер слайду 6

Загальна кількість опадів 800-3000 мм на рік. Залежно від річного розподілу опадів тропічні сезонні ліси мають три типи: вічнозелені сезонні ліси; напіввічнозелені або (напівлистопадні) ліси; - листопадні тропічні ліси (вологі – мусонні, сухі –саванові))

Номер слайду 7

Вічнозелені сезонні тропічні ліси досить поширені в північній частині Південної Америки, на о. Тринідад,у Західній Африці(Нігерія), Південній Азії(М’янма), на Філіппінських та Зондських островах, на о. Нова Гвінея.

Номер слайду 8

Напіввічнозелені ліси дуже поширені: в центральній частині басейну Амазонки, в районі Карибського моря, в Індії, Шрі-Ланці, Таїланді, М’янмі, на п-ві Малакка, Зондських островах, Філіппінах, о. Нова Гвінея, в Африці (Гвінея).

Номер слайду 9

Листопадні(дощозелені) тропічні ліси поширені в тропіках Америки, Африки, Азії, меншою мірою в Австралії. На о. Індостан, Індокитай, Шрі-Ланка, Філіппіни, Зондські о-ви та деякі острови Океанії.

Номер слайду 10

Вологі листопадні ліси поширені в Замбії, Анголі, Мозамбіку (Африка)

Номер слайду 11

Сухі листопадні ліси ростуть в Індокитаї, Індонезії, Східній Африці, Північній Гвінеї, Південній Африці.

Номер слайду 12

Черездостатню вологість в ґрунті – дерева вічнозелених сезонних тропічних лісів залишаються зеленими впродовж усього року. У напіввічнозелених лісах чимало між’ярусних рослин: ліан, епіфітів; у кінці сухого періоду багато дерев цвіте.

Номер слайду 13

Важлива ознака листопадних дерев( як правило, кострубаті, невисокі): складні, часто перисті листки (Пальма, хвойні дерева).

Номер слайду 14

Казуарини Альбіція Брахістегія Цезальпінія Вологі листопадні ліси Евкаліпти Гревілея Казуарини На островах: Евкаліпти

Номер слайду 15

До сухих листопадних лісів належить так званий тиковий сухий ліс, де домінує листопадний тик. Підлісок бамбука Стеркулія Салове дерево Терміналія Обов’язковим елементом є бамбук. Характерною ознакою є наявність салового лісу, терміналія, стеркулія.

Номер слайду 16

Адаптації тваринного світу: 1 - сезонна ритміка життєвих процесів( міграції) 2- тварини-сапрофаги; зоофаги-мурашки, павуки, хижі жуки; фітофаги- саранові, зерноїдні, гризуни, копитні. 3- збільшена частка фітофагів, тварин-зеленоїдів. 4 – тварини зоофаги більшою мірою пов’язані з наземним ярусом.

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мітіна Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 січня 2020
Переглядів
1974
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку