Презентація на тему:"Число і цифра 7. Написання цифри 7."

Про матеріал
Презентація на тему:"Число і цифра 7. Написання цифри 7." Ввести поняття числа «сім», познайомити з написанням цифри 7.Розв`язування задач.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Число і цифра 7. Написання цифри 7. Стернард І. Л.,учитель початкових класів Маріупольської ЗОШ№ 64

Номер слайду 2

Давайте привітаємось,Давайте посміхнемося,Давайте в очі глянемо,І нам тепліше стане. Раз рука, два рука,Раз плече, два плече. Голова вліво, вправо подивилась,Привітались і здружились.

Номер слайду 3

Весела лічба. Назвіть числа від 1 до 10; від 3 до 8; від 10 до 5. Яке число стоїть за числом 4; 2; 8?Яке число стоїть між 5 і 7; 4 і 6; 7 і 9?

Номер слайду 4

“Казка про Сімку” У сімки дуже незвичайна хатинка. Двері у ній відчиняються лише тоді, коли скажеш : «Сім, Сім – відкрийся!» Одного разу пішла сімка до лісу по суниці. А в цей час Вовк – сіроманець вийшов на полювання. Від голоду він геть розлютився. І тому, коли побачив Сімку, загарчав і кинувся на неї. Сімка почала тікати по втоптаній стежечці. А Вовк от – от наздожене її. Та сталося диво – вмить Сімка піднялася від звіра, як на крилах. Сіма підвела очі і побачила, що її несуть сім комашок та жучків: Сонечко, Бджола, Оса, Джміль, Хрущ, Жук – олень, Жук – Носоріг. А ось і хатинка ! Сімка вигукнула : «Сім, Сім, відкрийся!» Двері відчинилися і рятівники влетіли із Сімкою у дім. Зморений, голодний Вовк довго блукав побіля будиночка. Добра Сімка пожаліла Вовка і кинула йому з вікна сім шматочків хліба. Звір з`їв їх, подякував і задоволений повернувся до лісу.

Номер слайду 5

Дуже легко нам усім Упізнати цифру сім. В неї лиш одна нога, І сама, мов кочерга.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

СІМ

Номер слайду 8

Фізхвилинка. Задивились котики. На вербові котики. Раз, два, три, чотири, п’ять!Час прийшов їм спочивать. Відпочине і наш клас. Всі піднесли руки – раз!Два! – присіли, руки вниз,

Номер слайду 9

На сусіда подивись. Раз! – і вгору,Два! – і вниз. На сусіда не дивись. Ще присіли, піднялись,Головою похитали. Й працювати знов почали.

Номер слайду 10

Склад числа7342516

Номер слайду 11

Розв’язування задач. Шість метеликів літаютьІ на квіточку сідають. Прилетів іще один. Сів на квіточку і він. Полічимо швидше всіх – Цих метеликів прудких .

Номер слайду 12

Номер слайду 13

МОЛОДЦІ!

pptx
Додано
28 липня 2019
Переглядів
4982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку