Презентація на тему:" Чудеса світу"

Про матеріал
Презентація на тему:" Чудеса світу" для використання на уроках історії, географії, позакласної роботи тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чудеса світу Матеріали зібрала Вдовцова Тетяна Андріївна, вчитель історії ЗЗСО І-ІІІ ст. №6 м. Гайсин Гайсинської міської ради

Номер слайду 2

Дженненська соборна мечеть, Малі

Номер слайду 3

Столітня Дженненська мечеть — сама велика глиняно-наносна споруда в світі. В складі об'єкту старого міста Дженне мечеть в 1988 році включена в список Всесвітнього спадку ЮНЕСКО. На даний момент мечеть закрита для туристів. Вважається, що таке рішення було прийнято в 1996 році після зйомки в її стінах відвертої фото сесії для журналу Vogue.

Номер слайду 4

Чанд Баорі, Індія

Номер слайду 5

Архітектурний комплекс Чанд Баорі, розташований в маленькому індійському селі Абанері, є одним з самих старовинних і глибоких ступеневих криниць в світі. Гігантська споруда, що нагадує перевернуту піраміду, входить під землю більше ніж на 30 м, на трьох його стінах в ідеальній симетрії розташовані 3500 сходів, по яких можна спуститися до води — невеликому мутно-зеленому озеру. Вчені до сих пір спорять, побудована криниця між IX і XI століттям чи за 600 років до нашої ери.

Номер слайду 6

Палац Парламенту, Румунія

Номер слайду 7

Один із самих відомих архітектурних пам'ятників Бухареста побудований в часи Соціалістичної Республіки Румунія. Палац вважається великою в світі адміністративною спорудою, великою спорудою парламенту, а також самою важкою адміністративною спорудою в світі. Розміри палацу складають 270 на 240 м. Висота — 86 м. Підземна частина палацу входить в глибину на 92 м. Валаці 1100 кімнат і 12 поверхів.

Номер слайду 8

Старий міст, Боснія і Герцеговина

Номер слайду 9

Пішохідний міст через річку Неретву в місті Мостері являє собою сучасну копію старовинного мосту, який повністю зруйнували хорватські бойовикми в 1993 році. Міст є об’ектом Всесвітнього спадку ЮНЕСКО. Одним із розваг туристів і традиційним зарабітком молодих людей міста є стрибки в річку Неретву з центру Старого мосту (висота стрибка залежить від рівня води в річці (від 24 до 30 м).

Номер слайду 10

Форт Кумбалгарх, Індія

Номер слайду 11

Форт Кумбалгарх оточений унікальною стіною, яка в давні часи називалась «сторожем смерті». Її протяжність - 36 км, а ширина досягає 8 м. Вона безперервно тягнеться по всьому периметру форту, віками захищаючи його від незваних загарбників. Щоб тільки побудувати її, знадобилося ціле століття — з XV по XVI ст. За всю історію війн, які побачила Велика Індійська стіна, вона ні разу не рухнула і не впустила ворога в форт. Лише Велика Китайська стіна довша «сторожа смерті».

Номер слайду 12

Мечеть шейха Лютфулли, Іран

Номер слайду 13

Видатний пам'ятник персидської архітектури епохи Сефевидів. Мечеть будувалась протягом 17 років (1602–1619). Мечеть незвична за деякими причинами. У неї немає ні одного мінарету. Немає і внутрішнього дворика, а до вхідного порталу ведуть сходи. Мечеть ніколи не була призначена для публічного користування, а служила місцем відправлення релігійних обрядів жінкам з гарему шаха.

Номер слайду 14

Деравар, Пакистан

Номер слайду 15

Деравар — дивна будова квадратної форми, яка була побудована в 1733 році. Фортеця складається з 40 бастіонів, які піднімаються над пакистанською пустелею. Висота стін фортеці в деяких місцях досягає 30 м, а периметр складає 1500 м. Рідко хто чув про цей форт. Навіть не кожен житель Пакистану знає про його існування.

ppt
Додано
23 березня 2021
Переглядів
339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку