Презентація на тему "Цікава хімія"

Про матеріал

Дана презентація розроблена для того, щоб зацікавити та спонукати учнів до вивчення хімії. Вона включає в себе приклади кількох цікавих дослідів, які можна проводити під час вивчення цієї науки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Немає цікавішої науки, ніж хімія.

Номер слайду 2

В тигель насипають біхромат амонію, що змішаний з магнієм ( в центрі змочують спиртом). Потім “вулкан” запалюють. Реакція протікає бурхливо, разом з азотом вилітають розпечені частинки оксиду хрому (3). Якщо вимкнути світло, то створюється враження виверження вулкану.

Номер слайду 3

Беруть фарфорові чашки з 2-3 мл спирту. В спирт додають по 0.2-0.5 г дрібно розтертих хлоридів. Суміш підпалюють. В чашці з хлоридом літію полум’я буде малинове, з хлоридом калію – фіолетове, з хлоридом кальцію – червоне, з хлоридом барію – зеленувате.

Номер слайду 4

В фарфорову чашку поміщають 0.5 г розтертих в ступці кристалів перманганату калію , а потім із піпетки додають 3-4 краплі розчину гліцерину. Через деякий час гліцерин самозаймається.

Номер слайду 5

Висипають на аркуш паперу по три ложечки перманганату калію , вугільного порошку і порошку відновленого заліза і перемішують. Отриману суміш висипають в залізний тигель , який закріплюють в кільці штатива і нагрівають на полум’ї спиртівки. Починається реакція . І суміш викидається у вигляді багатьох іскорок , що створюють ефект “ зіркового дощу “

Номер слайду 6

В пробірку наливають 3 мл насиченого розчину перманганату калію і 1 мл 10 % розчину гідроксиду калію. До одержаної суміші при взбовтуванні додають 10-15 крапель розчину сульфіту натрію до появи темно-зеленого кольору. При перемішуванні колір розчину стає синім, потім фіолетовим, а потім малиновим.

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
15 грудня 2018
Переглядів
2456
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку