Презентація на тему: "Цікаві факти про птахів"

Про матеріал

Презентацію на тему: "Цікаві факти про птахів" можна використовувати як додаткову інформацію на уроках зоології для зацікавлення учнів до предмету. ссилка на відео цієї презентації https://www.youtube.com/watch?v=6XS5LIjpK4U&t=19s


Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВі факти ПРО ПТАХІВrrrr

Номер слайду 2

НАЙШВИДШИЙ БІГУНАФРИКАНСЬКИЙ СТРАУС, ЯКИЙ, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВЕЛИКУ МАСУ, МОЖЕ В РАЗІ НЕОБХІДНОСТІ РОЗВИВАТИ ШВИДКІСТЬ ДО 72 КМ.

Номер слайду 3

Найшвидший літун – сапсанвін здатен розвивати максимальну швидкість до 200 км на год, коли він каменем кидається вниз з великої висоти, захищаючи свою територію або полюючи на птахів у повітрі.

Номер слайду 4

Яка пташка найкраще бачить?Рекорд з найкращого зору належить також сапсанові. Він запросто вгледить курча навіть з 8-кілометрової відстані. А з якої відстані можеш зробити це Ти?

Номер слайду 5

Найстаріший птах. Альбатрос-довгожитель на прізвисько Уіздом у свої 68 років зніс чергове яйце. Самка є найстарішим у світі окільцьованим птахом.

Номер слайду 6

Найдорожчі папугималий гіацинтовий ара практично безцінний. Пара папуг, що розмножуються, може коштувати приблизно 56 000 доларів.

Номер слайду 7

Птах, який найдовше літаєчорний стриж може перебувати у повітрі від 2-ох до 4-ох років. Протягом усього цього часу він спить, п'є, їсть на льоту. Молодий стриж, що став на крило може пролетіти, 500 000 км перш ніж вперше приземлиться.

Номер слайду 8

Найменший у світі птах колібрі бджілка. Самці колібрі –бджілки, що мешкає на кубі і на острові пінос, важать в середньому 1,6 г, а їх довжина дорівнює лише 5,7 см. Половину довжини складають хвіст і дзьоб.

Номер слайду 9

Найдовший переліт серед птахівзвичайна крячка залишила своє гніздо на березі озера у Фінляндії близько 15 серпня 1996 року і була спіймана 24 січня 1997 року поблизу озер у гіпсленді, шт. вікторія, Австралія. Вона пролетіла 25 750 км.

Номер слайду 10

Птах найшвидший плавецьпапуанський пінгвінвін може плавати зі швидкістю 27 км на год

Номер слайду 11

Птах, що найглибше пірнаєнайглибша глибина занурення серед птахів була зафіксована в 1990 році у морі Росса, біля берегів Антарктиди. Один із імператорських пінгвінів пірнув тоді на глибину 483 м.

Номер слайду 12

Найбільший розмах крилу мандрівного альбатроса. 18 вересня 1965 р командою антарктичного дослідного судна елтанін, що належав флоту сша, в тасмановому морі був пійманий дуже старий самець з розмахом крил 3м 63 см. Він може спати в польоті на швидкості 40 км на год.

Номер слайду 13

Найвищий політ. Рекорд на найвищий політ встановив гриф Рюппеля. Цей птах такий відчайдуха, що якось навіть зіткнувся з літаком на висоті цілих 11 274 м. Оце так загартування, адже там, високо в небі, панує справжня холоднеча!

Номер слайду 14

Який літаючий птах найважчий?Неймовірно, дрофа масою 18-19 кг спокійнісінько злітає в небо. Саме вона і утримує рекорд з ваги, яку можна підняти в небо на власних крилах.

Номер слайду 15

Найнебезпечніший птах на земліказуар його головна зброя – це гострий дзьоб та кігті. вага птаха 80 – 85 кг, довжина - 2 м.висота стрибка може сягати 2м, може розвивати швидкість до 50 км/год, а також казуари добре плавають, тому від нього неможливо втекти.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 січня 2022
Переглядів
2008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку