Презентація на тему:"Декоративне малювання.Куманець"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як методичний посібник для проведення занять з образотворчої компетентності в дошкільних закладах. Подача матеріала цікава та доступна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Коник» (декоративне малювання)(Старша група)Образотворча компетентність. Підготувалавихователь зображувальної діяльності Тучинська Л. С.

Номер слайду 2

Добрий день, діти!До нас сьогодні хтось завітав. Хто це?Послухайте загадку і відгадайте, хто ж завітав до нас на гостину. Глина в кого оживає? Творить з неї хто дива? В кого посуд, ніби жар? Ну звичайно ж, це…(гончар)

Номер слайду 3

Гончарі

Номер слайду 4

Глиняний посуд. А хто такий гончар?Так, гончар-це майстер, якийвиготовляє вироби з глини. А які вироби виготовляє гончар?Він виготовляє посуд, іграшки, скульптури із зображенням людей, тварин, птахів, декоративні вази, прикраси.(Розглядання виробів)

Номер слайду 5

Глиняні іграшки

Номер слайду 6

Гончарний круг. Треба було викопати глину, і неабияку, а найкращу. Вона зберігається кілька років. Потім глину ретельно перетирають,пересіюють, щоб не було у нійжодного камінця, шматочків, коріння. Потім її розмішують. Чим розмішували глину? (Водою)На чому гончар робить свої вироби?(На гончарному крузі). Діти, я розкажу вам казочку про маленький шматочок глини, а ви послухайте.

Номер слайду 7

Казочка про гончара. Жив собі гончар. Узяв він маленький шматочок темно-сірої глини. Поплескав його, подавив пальцями та й став м’яти руками. Легенько розкрутив гончарний круг, змочив середину його водою і коротким махом вліпив у центр круга наш шматочок глини. Постукав по ньому кулаком. Потім погнав круг і потягнув глину вгору. Круг все швидше і швидше, а на ньому вслід за руками майстра витягувавсягорщик. Круг вертівся, а гончар роздивлявся горщик-чи гарний він, чи рівний? Потім круг пішов все тихіше і, нарешті, зупинився.

Номер слайду 8

Гончарна піч. Діти, а скажіть мені, чи готові вже ці виробидо використання? (Ні)А що потім з ними роблять? (Просушують). Так, три доби вони стоять на стелажах. Волога з них випаровується, вироби світлішають. Що роблять з ними далі? (Обпалюють у печах). Для чого це роблять? (Щоб вироби були міцними, стійкими). А що роблять для того, щоб ці вироби були гарними? (Їх розписують). А хто їх розписує? (Художники). Художники дарують людям радість.

Номер слайду 9

Після розпису вироби поливали глазур’ю, щоб блищали, знову ставили у печі і випалювали. Ось так маленький шматочок глини сірого кольору перетворюється на красивий горщик або вазу. Художники-це люди, які дарують радість. Ми сьогодні з вами також будемо художниками та розмалюємо ось такий гарний куманець. А щоб швидко працювали наші пальчики, давайте зробимо з ними вправи:

Номер слайду 10

Пальчикова гра. А щоб швидко працювали наші пальчики,давайте зробимо з ними вправи: Наші руки роблять вправи: Вліво, вправо, вліво, вправо. Можуть ручки малювати,Можуть весело стрибати. Наші руки роблять вправи: Вліво, вправо, вліво, вправо.

Номер слайду 11

Для роботи нам потрібно:- гуаш жовта, коричнева,- зелена, оранжева, біла;- пензлі №6-8;- серветочка;- палітра;- аркуш

Номер слайду 12

Заготовка для малювання «Куманець»

Номер слайду 13

Починаємо нашу роботу. Спочатку малюємо квіточки жовтою фарбою так, як показано на зразку. Потім малюємо інші елементи: хвилясті лінії, листочки та ягідки, як показано на наступному слайді.

Номер слайду 14

Етапи малювання куманця

Номер слайду 15

Які гарні вироби у вас вийшли! Ви просто молодці!

Номер слайду 16

pptx
Додано
24 травня 2022
Переглядів
1666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку