Презентація на тему:"Малювання диких птахів"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як методичний посібник для проведення занять з образотворчої компетентності в дошкільних закладах. Подача матеріала цікава та доступна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Малювання диких птахів» ( Старша група ) Образотворча компетентність Підготувала вихователь зображувальної діяльності Тучинська Л. С.

Номер слайду 2

Діти, з настанням весни з теплих країв повертаються дикі гуси. А ви чули, як вони летять? Про своє повернення вони сповіщають гучним співом. Цей спів дуже добре чути на землі. А летять гуси не зграйкою, як дрібні пташки, а фігурою, схожою на букву «Г». Сьогодні ми з вами будемо малювати птахів у польоті.

Номер слайду 3

Ой летіли дикі гуси…Давайте розглянемо картинку гусей, які повертаються з теплих країв. З яких частинок складається ця пташка? Так, правильно. У пташки є тулуб, шия, голова, хвостик, крила, лапки та дзьобик. Туловище овальної форми, спереду на туловищі знаходиться довга шия з маленькою круглою голівкою, позаду-короткийхвостик.

Номер слайду 4

З обох боків тулуба знаходяться великі крила. На голові у гусочки є маленькі чорні очі і розплесканий довгий дзьобик. Внизу на туловищі короткі ніжки. Пальці на ногах з’єднані між собою шкірястою перетинкою. Масивні крила гусей допомагають їм підійматися високо в небо. Малювати гусей ми будемо на спеціально підготовленому аркуші паперу. Щоб виконати малюнок нам потрібні фарби.

Номер слайду 5

Для роботи нам потрібно:-гуаш біла, червона та на вибір;-пензлі № 6-10;-серветка;-палітра;-аркуш паперу. А ще можна отримувати кольори за допомогою змішування двох фарб, як показано на зразку.

Номер слайду 6

Змішування кольорів: -для отримання коричневого кольору ми змішаємо червоний та зелений колір;-щоб отримати темно-зелений- змішаємо синій та світло-зелений колір;-щоб отримати оранжевий колір-змішаємо червоний з жовтим кольором.

Номер слайду 7

Аркуш для малювання

Номер слайду 8

А тепер розглянемо послідовність виконання роботи. Намалюємо посередині аркуша великий овал.

Номер слайду 9

З правої сторони двома паралельними лініями намалюємо довгу шию. На кінці шиї намалюємо маленький кружечок білого кольору-це голова гуски. Зліва домалюємо коротенький хвостик. Його можна намалювати примокуванням пензлика(2рази).

Номер слайду 10

На верхній частині овала намалюємо дві дуги. Одну нахилимо в праву сторону, другу - в ліву. На обох дугах способом примокування пензлика намалюємо гусочці пір’я.

Номер слайду 11

Потім промиваємо пензлик від білої фарби. Оранжевою фарбоюдомальовуємо дзьобик на голові і маленькі лапки. Наприкінці, коли висохне фарба, намалюємо око кінчиком пензлика або фломастером.

Номер слайду 12

В нього лапи й дзьоб червоні,Не годуй його з долоні. Дуже гучно заґелґоче,Бо тебе вщипнути хоче. Гарна гусочка вийшла у вас!За бажанням можете доповнити свій малюночок. Намалюйте дерева, квіти та травичку. Ви-молодці!

Номер слайду 13

pptx
Додано
24 травня 2022
Переглядів
1144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку