Презентація на тему: "Державні символи України"

Про матеріал
Презентація на тему: "Державні символи України".Поглибити та розширити знання учнів про державну символіку України, її походження, історичне значення, місце у державотворчому процесі на сучасному етапі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державні символи України. Стернард І. Л.,учитель початкових класів Маріупольської ЗОШ№ 64

Номер слайду 2

На землі великій є одна країна: Гарна, неповторна, красна, як калина.І живуть тут люди добрі, працьовитіІ скажу, до речі, ще й талановиті. Землю засівають і пісні співають,На бандурі грають і вірші складають. Про ліси і гори, і про синє море,Про людей і квіти, то скажіть же, діти,Що це за країна? — (Наша славна Україна!)

Номер слайду 3

Україна – це Батьківщина для всіх людей, які живть на її території. Вона велика, неосяжна. Складається з багатьох населених пунктів: великих та малих.

Номер слайду 4

Прапор – символ незалежної держави. Прапор України – блакитно-жовтий. Його кольори означають синє небо та золоту ниву. Прапор України. Прапор – це державний символ,Він є в кожної держави,Це для всіх ознака сили, це для всії ознака слави. Синьо – жовтий прапор маєм: Синє – небо, жовте – жито,Прапор свій оберігаєм,Він святиня, знаєм всі ми.

Номер слайду 5

Тризуб – це герб України. Він золотий на голубому тлі. Відображає триєдність життя: батько – мати – дитя, які символізують собою силу, мудрість, любов. На ньому можна прочитати слово Воля.

Номер слайду 6

Державний Гімн України Державний Гімн України – це урочиста пісня, символ нашої державної єдності. Називається він “Ще не вмерла України і слава, і воля…”.  Слова гімну написав поет Павло Чубинський, а музику композитор Михайло Вербицький. Коли звучить Державний гімн, треба обов’язково встати, цим ми виявляємо особливу пошану до наших державних святинь

Номер слайду 7

ЗОЗЛЯ   АРПАТИТИЗУБКЛИНА КИВ ДІПРОВЕРБ 

Номер слайду 8

ЗОЗУЛЯ   КАРПАТИТРИЗУБКАЛИНА КИЇВ ДНІПРОВЕРБА 

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Виховна робота
НУШ
Додано
28 липня 2019
Переглядів
1317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку