Презентація на тему "Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів"

Про матеріал
Початок космічної ери розпочався з запуску першого штучного супутника Землі ПС-1 (Простий Супутник – 1). Це відбулось 4 жовтня 1957 р. в Радянському Союзі за допомогою ракети-носія «Супутник» під керівництвом українського вченого Сергія Корольова. З цієї презентації ви дізнаєтеся про дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів. Автор: Антонова Аліна Андріївна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Учениця 11-Б класу ЗЗСО №5 м. Токмака Антонова Аліна. Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів

Номер слайду 2

ПЛАНПоява космонавтики. Початок космічної ери. Видатні космонавти-українціЩо таке космічні апарати (КА)?Групи КАКласи КАКосмічні апарати, які зараз вивчають Сонячну систему. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи

Номер слайду 3

Поява космонавтики. Космонавтика – це наука про польоти літальних апаратів у світовий простір, і вид людської діяльності, спрямований на пізнання космосу і космічних об'єктів технічними засобами. Вона стимулює розвиток електроніки матеріалознавства, машинобудування, енергетики і багатьох інших галузей. Появу космонавтики зумовили нові запити людства щодо дослідження космосу.

Номер слайду 4

Початок космічної ери. Космічна ера – це період часу, що охоплює діяльність, пов'язану з космічною гонкою, космічними дослідженнями, космічними технологіями, а також розвиток культури під впливом цих подій. Початок космічної ери було покладено 4 жовтня 1957 року, коли відбувся запуск штучного супутника Землі під керівництвом С. Корольова.

Номер слайду 5

Видатні космонавти-українці

Номер слайду 6

Що таке космічні апарати (КА)?Космічні апарати – це технічні пристрої, що застосовуються для виконання різноманітних завдань у космічному просторі, а також для проведення дослідницьких та інших робіт на поверхні небесних тіл.

Номер слайду 7

Групи космічних апаратівсуборбітальні;навколоземні орбітальні, тобто такі, що рухаються по геоцентричних орбітах штучних супутників Землі;міжпланетні (експедиційні);напланетні.

Номер слайду 8

Класи космічних апаратівсупутники Землі;космічні зонди;автоматичні або пілотовані космічні кораблі; орбітальні станції;спускні апарати;планетоходи.

Номер слайду 9

Космічні апарати, які зараз вивчають Сонячну систему

Номер слайду 10

Гіпотези і теорії формування Сонячної системи1. Основна маса речовини Сонячної системи зосереджена в Сонці, що являє собою типову зорю.2. Орбіти планет і більшості астероїдів лежать майже в одній площині, нахиленій до площини сонячного екватора під кутом 7°15'.3. Усі планети й астероїди обертаються навколо Сонця в одному напрямку.4. Планети поділяють на дві групи: планети земного типу й планети-гіганти.

Номер слайду 11

Висновки. Починаючи з 1957 р., людство почало активно досліджувати Сонячну систему за допомогою космічних апаратів. Багато українських учених взяли участь у розвитку світової космонавтики. Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
10 лютого
Переглядів
323
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку