Презентація на тему "ХВОЩІ",6 клас,біологія.

Про матеріал
У ті часи, коли у лісах росли величезні папороті, також росли гігантські деревоподібні хвощі і плауни. Ці рослини також брали участь в утворенні кам'яного вугілля. Сучасні хвощеподібні — виключно багаторічні трав'янисті рослини. Характерною рисою хвощів є почленованість їхніх пагонів. Ця група рослин є нечисельною: відомо усього 30 видів цієї рослини, які належать до єдиного роду — Хвощ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА. ХВОЩІ, ПЛАУНИ.

Номер слайду 2

Вправа «Третій зайвий» {21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0} ЗОЗУЛИН ЛЬОНЛАМІНАРІЯСФАГНУМЛАМІНАРІЯ СПІРОГІРАУЛЬВАТОРФСФАГНУМРИЗОЇДИ

Номер слайду 3

Біологічний диктант. Сфагнум росте на … і належить до …. Розмножується сфагнум за допомогою …, які утворюються у …. Ризоїдів сфагнум …. Листки сфагнуму складаються з двох типів клітин: … і …. Хлоропласти містяться у … клітинах і забезпечують …. Сфагнум поглинає велику кількість води завдяки … клітинам. З відмерлих рослин сфагнуму утворюється …, який використовують як ….

Номер слайду 4

ПЛАУНИПлаун булавовидний

Номер слайду 5

Молодильник озерний – водяна рослина, яка добре відома акваріумістам.

Номер слайду 6

Будова Баранець звичайний

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спори плаунів використовують у піротехніці, для бенгальських вогнів і феєрверків

Номер слайду 9

Пагони плауна -булавовидного використовують для прикрашання помешкань,для створення квіткових композицій. Стебла всіх видів плауна дають синю фарбу, придатну для фарбування тканин. 

Номер слайду 10

ХВОЩІХвощ польовий

Номер слайду 11

Будов хвощів Елатери

Номер слайду 12

Найбільший вид хвоща – хвощ гігантський. Росте в тропічних і субтропічних лісах Мексики, Куби, Чилі і Перу (досягає до 10-12 метрів у висоту).

Номер слайду 13

Спреї з хвоща, маски для волосся, шампуні, трави, таблетки, масла.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вправа «Дешифрувальник»А) Сьогодні цю трав’янисту рослину використовують для виготовлення медичного наркозу.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1 А/О2 Щ3 Л4 Н5 П6 Х7 У8 ВБ) Цю рослину майже не їдять тварини, її поява небажана для кукурудзи та квасолі. ВІДПОВІДІ: А) 53174 ; Б) 6812 .

Номер слайду 16

3 D об’ємна модель плауна 

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
6 червня 2023
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку