Презентація на тему: «Інтерактивний плакат як засіб візуалізації освітнього процесу»

Про матеріал
Представлено презентацію на тему: «Інтерактивний плакат як засіб візуалізації освітнього процесу»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала: Вирвихвост О. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Особливості інтерактивних плакатів:висока інтерактивність — діалог між викладачем та учнем за допомогою даної програми (це ще один новий метод роботи на уроці);простота у використанні — інтерактивний плакат не вимагає інсталяцій, має простий і зрозумілий інтерфейс;багатий візуальний матеріал — яскраві анімації явищ і процесів, фотографії та ілюстрації, що дає перевагу над іншими продуктами і засобами навчання;груповий та індивідуальний підхід — дозволяє організувати роботу як з усією навчальною групою (використання на інтерактивній дошці, демонстраційному екрані), так і з кожним окремим учнем (робота за персональним комп'ютером);навчальний матеріал програм представлений у вигляді логічно завершених окремих фрагментів, що дозволяє викладачу конструювати уроки у відповідності зі своїми завданнями.

Номер слайду 4

Інтерактивний плакат повинен задовольняти наступним педагогічним і програмним критеріям:- Наявність одного досить великого (основного) блоку з яким робота проводиться протягом усього вивчення нового матеріалу;- Наявність додаткової наочності, яка розміщується у вигляді гіперактивних зон і розгортається по кліку;- Наявність інтерактивних інструментів (ручки, маркери) дозволяють виділяти різними кольорами об'єкти інтерактивного плаката (підкреслення, обведення, виправлення, написи);- Наявність областей, які з'являються і зникають або по команді з кнопки, або по кліку по гіперактивної зоні. Для роботи з правилами, висновками, з тим щоб учні порівняли висновок зроблений, наприклад, самостійно з правильним висновком;- Наявність елементів які дозволяють автоматизувати дії.

Номер слайду 5

Перш ніж приступати до створення плаката, необхідно:визначити тему плаката;визначити мету і завдання;зібрати необхідні мультимедійні матеріали;продумати структуру майбутнього плаката та визначити взаємозв'язки елементів і розташування їх. При виборі теми інтерактивного плаката за основу змісту можуть бути:розділ, тема навчального курсу;тема, що вивчається протягом одного навчального року;матеріал для організації самостійної роботи.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Створення інтерактивних плакатів дає можливість досягти наступних педагогічних цілей:підтримка групових та індивідуальних форм вивчення предмету;створення комфортних умов комп’ютерної підтримки традиційних і новаторських технологій навчання;підвищення пізнавального інтересу учнів до вивчення предмета;забезпечення диференційованого підходу до вивчення предмета;структуризація змісту навчання та активізації опорних знань;можливість реалізувати на практиці особистісно-орієнтований підхід до навчання;візуалізація навчального матеріалу.

Номер слайду 11

Для створення інтерактивного плакату можна використовувати інтернет-сервіси такі як: Glogster дозволяє розмістити текст, графіку і відео, будь-який елемент може стати гіперпосиланням. Плакат виходить яскравим, барвистим, ефектним;Cacoo простий і зручний онлайн сервіс для спільної роботи по створенню схем і діаграм онлайн. Сервіс крім звичайних функцій має багато додаткових модулів для створення навіть найскладніших схем і навіть плакатів. Сервіс дозволяє додавати як зображення так і самому малювати;Thinglink  - сервіс для створення інтерактивного зображення, який перетворює звичайні картинки в інтерактивні об'єкти. Інтерактивність зображення досягається за рахунок додавання в нього міток з текстовими підказками, посиланнями на відео, музику або зображення. Такий інтерактивний плакат легко вбудувати на свій сайт або блог (мається код для вставки), а також у будь-який момент можна відредагувати.

Номер слайду 12

pptx
Додано
10 січня 2023
Переглядів
604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку