Презентація на тему "Інтернет-небезпеки" для учнів 5 класу

Про матеріал
Виховний захід на тему "Інтернет-небезпеки" буде цікавим та стане у нагоді до Дня безпечного Інтернету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід для учнів 5 класу Підготувала вчитель Шевченко С. Г.

Номер слайду 2

Інтернет в житті людини

Номер слайду 3

Користь Інтернету

Номер слайду 4

Небезпеки Інтернету

Номер слайду 5

Найжахливіший день Петрика

Номер слайду 6

Основні правила Запитуй у дорослих Будь обережний з незнайомцями Не поспішай надсилати SMS Не розповідай про себе Не відкривай невідомі файли Не зустрічайся з незнайомцями Не відповідай на листи незнайомцю Не повідомляй пароль

Номер слайду 7

Вікторина Ситуація 1 Ситуація 2 Ситуація 3 Ситуація 4 Ситуація 5 Ситуація 6 Ситуація 7 Вперед

Номер слайду 8

Вікторина Ситуація 1. Петрик захотів завантажити на свій комп’ютер популярну гру. Для цього він перейшов за першим посиланням на сайт, не перевіривши чи є він офіційним? Чи правильно вчинив Петрик? Так, гру можна завантажити з будь-якого сайту; Ні, завантажувати треба тільки з офіційних сайтів.

Номер слайду 9

Вікторина Ситуація 2. Ірина, працюючи в мережі, раптом побачила повідомлення «Ти виграла мільйон. Щоб отримати натисни відповідну кнопку». Що робити Ірині у даній ситуації? Треба натиснути на кнопку, перевірити, може й справді виграв; Треба закрити вікно повідомлення чи відповідну вкладку браузера.

Номер слайду 10

Вікторина Ситуація 3. Михайлик за допомогою соціальної мережі Facebook познайомився із новим другом із нікнеймом Красунчик. Він пропонує хлопцю зустрітися. Як вчинити Михайликові? Так, треба зустрітися з новим другом; Ні, треба відмовитись та повідомити про це дорослих.

Номер слайду 11

Вікторина Ситуація 4. Бабуся за допомогою мережі Інтернет знайшла рекламу чаю, що лікує серце та розповіла про це своїй онуці Даринці. Яку пораду може дати Даринка своїй бабусі? Так, замовляй цей чай; Ні, треба почитати відгуки про чай на різних форумах.

Номер слайду 12

Вікторина Ситуація 5. Наталка через соціальну мережу «додала у друзі» незнайомця. Він, у свою чергу, намагається розпитати у неї адресу проживання, де працюють батьки, коли вони поїдуть відпочивати. Чи варто дівчинці повідомляти свої особисті дані незнайомцю? Так, нічого в цьому страшного немає; Ні, не можна розголошувати особисті дані та спілкуватися з незнайомцями.

Номер слайду 13

Вікторина Ситуація 6. У Марійки виникли труднощі під час пошуку інформації в Інтернеті. Вона попросила допомоги у тата. Чи правильно вчинила дівчинка? Так, якщо виникають труднощі треба просити допомоги у дорослих; Ні, можна самій якось вирішити питання.

Номер слайду 14

Вікторина Ситуація 7. Ігор зареєструвався на форумі. Там він познайомився із Бобом, який запропонував йому відправити свої фото інтимного характеру. Що робити Ігорю у такій ситуації? Так, фото можна відправити; Ні, треба припинити спілкування та повідомити про цю ситуацію дорослих.

Номер слайду 15

Практична робота

Номер слайду 16

Підсумки Пам’ятайте, що Інтернет – це лише інструмент, яким ви користуєтесь, щоб отримати відповіді на свої питання, підготувати реферати та доповіді, спілкуєтесь, якщо між вами величезні відстані. Будьте обережні в Інтернеті.

ppt
Додано
8 лютого 2021
Переглядів
2263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку