Презентація на тему "Історичний нарис розвитку волейболу"

Про матеріал

Днем народження волейболу вважається 9 лютого. Саме в цей день у 1895 році американський викладач фізкультури з Геліокського коледжу (штат Массачусетс) Вільям Дж. Морган оголосив про те, що винайшов гру у мяч.Вона залишається популярною і у наші дні. Не зважаючи на відносно недовгу історію, сьогодні волейбол дуже популярна гра серед командних видів спорту. У світі за популярністю волейбол поступається лише футболу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичний нарис розвитку волейболу

Номер слайду 2

Волейбол - неконтактний, комбінаційний вид спорту, де кожен гравець має строгу спеціалізацію на майданчику. Найважливішими якостями для гравців у волейбол є стрибучість для можливості високо піднятися над сіткою, реакція, координація, фізична сила для ефективного твору атакуючих ударів.

Номер слайду 3

Вільям Морган Альфред Холстед. Американський викладач фізкультури з Геліокского коледжу (штат Массачусетс) Вільям Дж. Морган оголосив про винахід гри волейбол у 1897 році.

Номер слайду 4

У 1916 році були опубліковані перші правила волейболу, які складалися з десяти пунктів: 1. Розмітка майданчика. 2. Приналежності для гри. 3. Розмір майданчика 25х50 футів (7,6х15,1 м). 4. Розмір сітки 2х27 футів (0,61х8,2 м). Висота сітки 6,5 футів (198 см). 5. М'яч - гумова камера у шкіряному або полотняному футлярі, окружність м'яча 25-27 дюймів (63,5-68,5 см), вага 340 грам. 6. Подача. Гравець, який виконує подачу, повинен стояти однією ногою на лінії і вдаряти м'яч відкритою долонею. Якщо допущена помилка при першій подачі, то подача повторюється. 7. Рахунок. Кожна не прийнята гравцем подача дає одне очко. Очки зараховуються тільки при власній подачі. Якщо після подачі м'яч на боці суперників які подають і вони припускаються помилки, то гравець, що подає, змінюється. 8. Якщо м'яч під час гри (не при подачі!) потрапляє в сітку, - це помилка. 9. Якщо м'яч потрапляє на лінію, - це вважається помилкою. 10. Кількість гравців не обмежено.

Номер слайду 5

У квітні 1947 році в Парижі на першому конгресі по волейболубуло прийнято рішення про створення Міжнародної федерації волейболу (ФІВБ). У 1951 році на конгресі в Марселі федерація затвердила офіційні міжнародні правила, а в її складі були утворені арбітражна комісія і комісія з розробки та вдосконалення правил гри.

Номер слайду 6

У 1984 році Поля Або змінив на посту президента FIVB доктор Рубен Акоста, адвокат з Мексики. За ініціативою Рубена Акости проведені численні зміни в правилах гри, спрямовані на підвищення видовищності змагань. Рубен Акоста

Номер слайду 7

На початку 1980-х з'явилася подача в стрибку і майже перестала застосовуватися бічна подача, збільшилася частота нападаючих ударів із задньої лінії, з'явилося амплуа ліберо. Гра стала більш швидкою.

Номер слайду 8

З 2006 року FIVB об'єднує 220 національних федерацій волейболу, волейбол є одним з найпопулярніших видів спорту на Землі.

Номер слайду 9

Український волейбол зароджувався у Харкові: у жовтні 1925 р.з Москви правила гри, волейбольні м’яч і сітку привіз директор науково-дослідного інституту фізичної культури Блях В. А.

Номер слайду 10

Сборная СССР - чемпион мира 1949

Номер слайду 11

Олимпийские чемпионы 1964 года

Номер слайду 12

Олімпиада-1968. Матч СРСР – Японія. Золоті та срібні призери олімпіади. Збірна СРСР— чемпіон московської Олімпиади 1980

Номер слайду 13

Різновиди волейболу. Пляжний волейбол. Міні-волейбол. Піонербол (малюкбол)Воллібол

Номер слайду 14

Фаустбол. Волейбол на воді Сидячий волейбол. Волейбол ногами

Номер слайду 15

Кертнбол. Болотяний волейбол

Номер слайду 16

pptx
Додав(-ла)
Остап'юк Діна
Додано
10 липня 2018
Переглядів
12286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку